• Ναυτιλία

    Υπόθεση Καρνέση: Αναζητείται το πρόσωπο που φιλοξένησε τον Αιγύπτιο Άρη πριν την τριπλή δολοφονία – Η αποκάλυψη που θα οδηγήσει στα κίνητρα

    Από πάνω αριστερά: Ο Αριστείδης Ελ Μπουράυ, ο Σπύρος Καρνέσης, η Μαρία Καρνέση και ο Αντώνης Βλασσάκης

    Από πάνω αριστερά: Ο Αριστείδης Ελ Μπουράυ, ο Σπύρος Καρνέσης, η Μαρία Καρνέση και ο Αντώνης Βλασσάκης


    Στον εντοπισμό του προσώπου ή των ατόμων που φιλοξένησαν τον Αιγύπτιο Άρη – Αριστείδη Ελ Μπουράυ, που δολοφόνησε εν ψυχρώ την Μαρία Καρνέση, τον Αντώνη Βλασσάκη και τον Ηλία Κουκουλάρη, έμπιστο πρώην υπάλληλο της οικογένειας, μέσα στα ναυτιλιακά γραφεία της European Product Carriers, στις 12 Φεβρουαρίου, αναζητά η Αστυνομία.

    Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ότι η αποκάλυψη του προσώπου ή των προσώπων που συνομίλησαν επί διήμερο με τον δράστη, ίσως αποκαλύψει τα κίνητρα που οδήγησαν τον επιστάτη ή ποιος ή ποιοι τον επηρέασαν και όπλισαν το φονικό χέρι του.

    Οι ανακριτικές αρχές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένουν το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που είχε ο δράστης τις τελευταίες ημέρες, αλλά και ποιος ή ποιοι τον φιλοξένησαν, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν και να φωτίσουν την τριπλή δολοφονία.

    Η Δέσποινα Καρνέση, χήρα του Αντώνη Βλασσάκη και αδελφή της Μαρίας Καρνέση, έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς το νομικό επιτελείο που την στηρίζει να ζητήσει την επίσπευση των ανακρίσεων και να βρεθούν τα άτομα που φιλοξένησαν τον Άρη Ελ Μπουράυ.

    Μέχρι τώρα, ούτε η Αστυνομία, αλλά ούτε και ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν έχουν προβεί σε κάποια ενημέρωση των οικογενειών των θυμάτων.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οικογένειες της Μαρίας Καρνέση, του Ηλία Κουκουλάρη, αλλά και η ίδια η Δέσποινα Καρνέση, προβληματίζονται για ποιο λόγο δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα άτομα που συνομίλησαν τις τελευταίες ώρες, αλλά και τις τελευταίες ημέρες με τον Αιγύπτιο Άρη.

    Επίσης, έχει διαρρεύσει, ότι από την πλευρά των θυμάτων επιδιώκεται να έρθουν σε επικοινωνία με τον ίδιο τον καπετάν Σπύρο Καρνέση, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, ενώ για την κοινή δήλωση των δύο αδελφών, Σπύρου και Δέσποινας, λέγεται ότι δεν υπήρξε κάποια συνεννόηση των νομικών συμβούλων, αλλά απλώς ρωτήθηκε η Δέσποινα Καρνέση αν συμφωνεί να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση και απάντησε, μέσα στη θλίψη της: «κάντε ό,τι θέλετε».

    Πάντως, η πλευρά των θυμάτων, φοβάται ότι «επειδή αυτοκτόνησε ο δολοφόνος, η Αστυνομία δεν θα επιδιώξει με ταχύτητα να φωτίσει τα κίνητρα της δολοφονίας».

    Ποιο ήταν το κίνητρο;

    Οι οικογένειες των θυμάτων υποστηρίζει με απόλυτο τρόπο, ότι δεν φιλοξένησε τον Άρη, αλλά ούτε συνομίλησε μαζί τους τις τελευταίες ημέρες.

    Ωστόσο, όλοι αναζητούν το κίνητρο που όπλισε το χέρι του Αιγύπτιου Άρη Ελ Μπουράυ.

    Η ανακοίνωση της εταιρείας European Product ακύρωσε τα επιχειρήματα και τα κίνητρα ότι ο δολοφόνος σκότωσε εν ψυχρώ τρεις ανθρώπους «γιατί είχε οικονομικά προβλήματα και ότι τον έδιωξαν από το σπίτι».

    Όμως, αυτόπτυς μάρτυρας, τουλάχιστον έτσι εμφανίζεται, υποστηρίζει ότι «ο Άρης φώναζε δεν θα φύγω από το σπίτι και γιατί με απειλείτε ότι θα με κάψετε μαζί με το σπίτι αν δεν φύγω».

    Το Mononews, υπενθυμίζουμε ότι με σειρά ρεπορτάζ έφερε στην επιφάνεια της δικαστική διαμάχη για τα 325 εκατομμύρια ευρώ της οικογένειας, αλλά και επί τριήμερο ανέδειξε όλες τις οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.

    Αλλά, ας πάμε να θυμηθούμε τι προβλέπει για τη διανομή των κερδών η οικογενειακή συμφωνία της 26ης Μαΐου 1994 και για την περίπτωση θανάτου από κάποιους από τους ιδρυτές της ναυτιλιακής εταιρείας

    Είχε συμφωνηθεί ότι σε περίπτωση αποχώρησης ή θανάτου κάποιου από τα μέλη του Οικογενειακού Συμβουλίου η εταιρεία θα συνέχιζε από τους υπόλοιπους χωρίς να μπει τρίτος σε αυτήν λόγω κληρονομικής διαδοχής. Το ποσοστό του αποχωρήσαντος θα αγοράζονταν από τα υπόλοιπα μέρη.

    Έτσι, από τους αρχικούς μετόχους αποχώρησαν σταδιακά η αδελφή Αγγελική Καρνέση, η μητέρα Ελευθερία Καρνέση και ο Προκόπης Καρνέσης που πέθανε τον Αύγουστο του 2011.

    Τα μερίδια τους τα πήραν τα υπόλοιπα αδέλφια:

    Η Μαρία Καρνέση, η Δέσποινα Καρνέση και ο άντρας της Αντώνης Βλασσάκης. Οι δύο από τους τρεις είναι νεκροί. Δολοφονήθηκαν χωρίς οίκτο από τον πρώην ευεργετηθέντα υπάλληλο τους.

    Με βάση το αρχικό συμφωνητικό του 1994, σήμερα, παραμένουν μόνο δύο μέτοχοι: Η Δέσποινα Καρνέση, η οποία μέσω της ανακοίνωσης της European Product, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την πλοιοδιαχείριση της ναυτιλιακής εταιρείας και έμμεσα αφήνει να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει τη διεκδίκηση του ποσού των 325 εκατ. ευρώ.

    Πάντως, οφείλουμε να παραδεχθούμε, ότι το ιδιόχειρο κείμενο της αρχικής συμφωνίας ήταν προφητικό. Απέτρεπε να συγκρουστούν στο μέλλον για να μην προκαλέσουν «ζημία στην εταιρεία και στην υγείας μας»…

    Στο κείμενο αυτό, ο Σπύρος Καρνέσης, έγραφε προφητικά:

    «…Και τότις πέστε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θεό που:

    Α. Μας χαρίζει ακόμη το μεγαλύτερο αγαθό, την υγείαν (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε).

    Β. Μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων που πράγματι δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε.

    Γ. Ολοι μας ας αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή, σύνεση και αυτοκριτική διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια, ούτε ο θεός, ούτε η συνείδησή μας δεν μα επιτρέπει να έχουμε παράπονο διότι αν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο, είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημία της εταιρίας ή και χειρότερο της υγείας μας».

    Στο ίδιο χειρόγραφο έγγραφο καταγράφονται και όλα τα συμφωνημένα ποσοστά στα κέρδη του καθενός από τους μετόχους και αποφασίστηκε: Να διανέμεται από τα καθαρά κέρδη ποσοστό 38% επί του οποίου ο Σπύρος Καρνέσης θα δικαιούται 10/38, ο Προκόπης Καρνέσης 10/38, η Μαρία Καρνέση – Λαδά και η Δέσποινα Καρνέση – Βλασσάκη από 5/38, ο Αντώνης Βλασσάκης 3/38 ενώ 1/38 θα δινόταν στην Αγγελική Καρνέση – Τσιόντση η οποία είχε βοηθήσει για να γίνει η πρώτη εταιρεία. Τέλος 1/38 δικαιούταν η μητέρα, Ελευθερία Καρνέση ενώ 3/38 θα διατίθετο για τα bonus στα στελέχη.

    Αλλά, ας πάμε να δούμε τις τρεις ανακοινώσεις που εξέδωσε η οικογένεια, και τις αποτροπές όπως «να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση», που ζήτησε ο καπετάν Σπύρος Καρνέσης.

    Η δήλωση του λιτή, Σπύρου Καρνέση ανέφερε:

    «Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη.Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση. Καπτα-Σπύρος Καρνέσης».

    Επίσης, εταιρεία ΕΛΙΝΟΙΛ, που ελέγχεται από τον Σπύρο Καρνέση, γνωστοποίησε ότι θα δωρίσει, αντί στεφάνων 20.000 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού», μια εταιρεία

    «Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας που ελέγχεται πλέον από την Δέσποινα Καρνέση.

    Στην ίδια ανακοίνωση, υπήρξε και μια αποκάλυψη: 

    Ο δολοφόνος, αποζημιώθηκε με 74.862 ευρώ, είχε καταθέσεις στις Τράπεζες, αλλά και ότι «εξ όσων γνωρίζουμε παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστάτης σε κτήμα άλλου μέλους της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς, με τους οποίους Πεταλιούς οι δολοφονηθέντες και η Δέσποινα Καρνέση δεν είχαν οιαδήποτε σχέση».

    Στη συνέχεια, όμως, η ανακοίνωση της European Product, έδινε με σαφήνεια τις απαντήσεις και περιέγραφε και το μέλλον της εταιρείας. Ονομάτιζε μοναδικό διάδοχο της ναυτιλιακής εταιρείας, την Δέσποινα Καρνέση, την νομικό της εταιρείας, την αδελφή που επέζησε, αλλά και την γυναίκα που γλίτωσε από τις σφαίρες του δολοφόνου.

    «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους μας τόσο στην ξηρά όσο και στα υπό διαχείριση της εταιρίας μας πλοία ότι η εταιρία μας, υπό την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Καρνέση, θα επιβιώσει και μετά από αυτή την εφιαλτική τραγωδία και θα συνεχίσει την λειτουργία της, επιτυγχάνοντας και στο μέλλον τα ίδια λαμπρά αποτελέσματα με το παρελθόν».

    Επίσης, η ανακοίνωση, ανέφερε:

    «Ουδέποτε η εταιρία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει. Εξάλλου όπως καλώς γνωρίζουμε ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται».

    Διαβάστε επίσης

    Αυτό είναι το «παλάτι» του Σπύρου Καρνέση στην Εκάλη

    Δολοφονία στη Γλυφάδα – Η πρώτη κοινή δήλωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση: Σεβαστείτε το πένθος μας

    Η συμφωνία που καθιστά τη Δέσποινα Καρνέση απόλυτο αφεντικό στην European Product – Αποκάλυψη mononews



    ΣΧΟΛΙΑ