• Κοινωνία

    Αυτό είναι το «παλάτι» του Σπύρου Καρνέση στην Εκάλη

    • NewsRoom
    Ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης

    Ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης


    «Εχουμε τόσα χρήματα που δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε». Ηταν η φράση του Σπύρου Καρνέση στο ιδιόχειρο συμφωνητικό του 1994 το οποίο είχε ονομαστεί Οικογενειακό Συμβούλιο. Μόλις 16 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας και η οικογένεια Καρνέση είχε πλουτίσει.

    Τριάντα χρόνια μετά, και με τη ναυτιλιακή εταιρεία να έχει γιγαντωθεί, είναι δικαιολογημένος ο πλούτος που έχει συσσωρευτεί, πλούτος που φαίνεται ότι θόλωσε το μυαλό των αδερφών και ήρθαν σε μια σύγκρουση άνευ ορίων.

    Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη από τα πλοία σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τεράστια ακίνητη περιουσία και βεβαίως τα 10 πλοία που διαχειρίζονται ακόμη και σήμερα τα οποία κοστίζουν επίσης πολλά εκατομμύρια ενώ αποφέρουν μεγάλα κέρδη καθημερινά.

    To Mega παρουσίασε το πολυτελές σπίτι της οικογένειας Καρνέση στην Εκάλη, εκεί που έμενε ο καπετάν Σπύρος Καρνέσης όταν ερχόταν από το Λονδίνο όπου μένει τον περισσότερο καιρό. Πρόκειται για το κάστρο των Καρνέσηδων, μία αχανής έκταση, ένα κόσμημα στα βόρεια προάστια, ένα στολίδι στο στέμμα των Καρνέσηδων.

     

    Κοντά 800 τμ φέρονται να είναι ακόμα και σήμερα διαθέσιμα για πώληση από τους Καρνέσηδες, σε δύο ξεχωριστές κατοικίες.

    To ένα ακίνητο πρόκειται για μεζονέτα 200 τμ, με ασανσέρ και 3 υπνοδωμάτια στην τιμή των 350.000€, ενώ το άλλο αφορά μεζονέτα 585 τμ, με 7 υπνοδωμάτια και 8 WC στην τιμή των  1.400.000€.

    Οι φωτογραφίες των ακινήτων αναδεικνύουν το καλό γούστο και την άψογη κατασκευή, αλλά κάνουν και φανερό πως καιρό τα σπίτια δεν έχουν κατοικηθεί.

    Το τζάκι στο επιβλητικό σαλόνι με τις καμάρες, και το δεύτερο σαλόνι με άλλο τζάκι και θέα στον κήπο, η κουζίνα άρτια εξοπλισμένη και η εσωτερική σκάλα οδηγεί στα υπνοδωμάτια.

    Tο Mega βρέθηκε επίσης στο Λουτράκι στην έπαυλη που διατηρούσε η οικογένεια Καρνέση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σπίτι είχε αγοραστεί από τον Προκόπη Καρνέση.

    Όπως είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, η οικογένεια πήγαινε για πολλά χρόνια στο νησί και πάντα μαζί τους ήταν ο Άρης. Τελευταία φορά που εθεάθη εκεί η οικογένεια ήταν λίγο πριν την πανδημία, όπου εκεί βρέθηκε η Μαρία Καρνέση με την αδελφή της Αγγελική. Πλέον, η συγκεκριμένη έπαυλη έχει πουληθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Η συμφωνία που καθιστά τη Δέσποινα Καρνέση απόλυτο αφεντικό στην European Product – Αποκάλυψη mononews
    Δολοφονία στη Γλυφάδα – Η πρώτη κοινή δήλωση Σπύρου και Δέσποινας Καρνέση: Σεβαστείτε το πένθος μας
    Γλυφάδα: Κατάθεση – φωτιά εργαζόμενου στη ναυτιλιακή – «Ετσι τους σκότωσε όλους ο Αρης»
     



    ΣΧΟΛΙΑ