• Ναυτιλία

    Η Pantheon Tankers ισχυροποιεί το στόλο της με ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία


    Με σταθερούς ρυθμούς και στοχευμένες κινήσεις η ναυτιλιακή Pantheon Tankers, συμφερόντων της οικογένειας Άννας Αγγελικούση- Κανελλάκη ισχυροποιεί το στόλο της.

    Το μεγαλόπνοο ναυπηγικό της πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία παρέλαβε το χωρητικότητας 300,636 dwt δεξαμενόπλοιο Sea Emerald, το οποίο κατασκευάστηκε στο κορεάτικο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και φέρει ελληνική σημαία.

    Πρόκειται για το όγδοο νεότευκτο τάνκερ που παραλαμβάνει η ναυτιλιακή από τις αρχές του 2019.

    H Pantheon Tankers έχει επίσης παραλάβει από τις αρχές του έτους έξι MR τάνκερ που είχε παραγγείλει στα ναυπηγεία STX Offshore & Shipbuilding της Νοτίου Κορέας.

    Πρόκειται για τα πλοία Sea Wolf (49,901 dwt), Sea Tiger (49,821 dwt ), Sea Cougar (49,910 dwt), Sea Eagle (49,916 dwt), Sea Elephant (49,930 dwt) και Sea Dolphin (49,904 dwt).

    Παράλληλα, η εταιρεία παρέλαβε ένα από τα τέσσερα aframax τάνκερ που βρίσκονταν υπό κατασκευή. Πρόκειται για το Sea Puma, χωρητικότητας 114,560 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Namura Shipbuilding Co Ltd της Ιαπωνίας.

    Το 2020 η ναυτιλιακή πρόκειται να παραλάβει ένα ακόμη VLCC και το 2021 τρία ακόμη δεξαμενόπλοια τύπου aframax.

    Στο μεταξύ, εκτός από τα νεότευκτα, η Pantheon Tankers απέκτησε, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές και ένα από τα πλοία του στόλου της Brightoil Petroleum που βγήκαν σε πλειστηριασμό.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 319,800 dwt Brightoil Gem το οποίο κατασκευάστηκε το 2013 στην Ηuyndai Heavy Industries (HHI). Η τιμή εξαγοράς του κυμάνθηκε στα 58 εκατ. δολάρια, αναφέρουν πηγές.

    Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλάνο αναδιάρθρωσης του στόλου της ναυτιλιακής, η οποία διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή έναν ισχυρό στόλο με 31 δεξαμενόπλοια, συνολικής χωρητικότητας 5,234,132 dwt.



    ΣΧΟΛΙΑ