• Ναυτιλία

    Σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Γενική συνέλευση των πιστωτών συγκαλεί η διαχείριση

    Ο ΠάνοςΞενοκώστας (αριστερά), ο Θεόφιλος Πριόβολος (δεξιά)

    Ο ΠάνοςΞενοκώστας (αριστερά), ο Θεόφιλος Πριόβολος (δεξιά)


    Στο υπουργείο Οικονομικών, στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα τα στελέχη της ειδικής διαχείρισης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Σκοπός ήταν να ενημερωθεί ο υπουργός κ. Σταϊκούρας για τις προσφορές που δέχθηκαν οι διαχειριστές για τα ναυπηγεία, ύψους 15,1 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, και οι οποίες σήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία αφού θεωρήθηκαν πολύ χαμηλές. Μάλιστα και το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν την περασμένη Παρασκευή θεώρησε τις προσφορές μη εύλογες.

    Μετά την ενημέρωση του υπουργού, η ειδική διαχείριση  ανακοίνωσε ότι προχωρά  σε γενική συνέλευση των πιστωτών προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με την πρόοδο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Πιστωτές μεταξύ άλλων είναι οι εργαζόμενοι, το ελληνικό δημόσιο οι τράπεζες και δεκάδες άλλοι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Συνέλευση ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

    Πιο συγκεκριμένα λίγη ώρα μετά την συνάντηση, η διαχείριση σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

    – -ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση ενός ενιαίου λειτουργικού συνόλου περιουσιακών στοιχείων της ΕΝΑΕ, στον οποίο υπεβλήθησαν δύο (2) προσφορές, μια από την εταιρεία Pyletech ύψους 15.100.000 ευρώ και μια από την εταιρεία Onex ύψους 1.000.000 ευρώ.

    -Με δημόσια δήλωσή της η εταιρεία Onex παραδέχθηκε ότι υπέβαλλε «συμβολικού χαρακτήρα» προσφορά με σκοπό όχι να πλειοδοτήσει στη διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΕΝΑΕ αλλά μόνο για να διατηρήσει «το έννομο δικαίωμα παρακολούθησης και επέμβασης στην διαδικασία, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί».

    -Κατ’ ακολουθίαν, ο Ειδικός Διαχειριστής θα προβεί στις προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 παρ. 8 . του Ν. 4307/2014 και θα συγκαλέσει το όργανο της γενικής συνέλευσης των πιστωτών της εταιρείας προκειμένου να αποφανθεί σχετικά με την πρόοδο της διαγωνιστικής διαδικασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ