• Business

    Pyletech Technologies για ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Δεν επιτρέπονται κρίσεις περί του ευλόγου ή μη του προσφερθέντος τιμήματος – Παραβιάζει το νόμο

    Θεόφιλος Πριόβολος


    Δεν επιτρέπονται κρίσεις περί του ευλόγου ή μη του προσφερθέντος τιμήματος, αλλά μόνο έκθεση περί του αποτελέσματος του διαγωνισμού της ΕΝΑΕ

    Την επισήμανση αυτή κάνει με ανακοίνωσή της η Pyletech Technologies του ομίλου Θεόφιλου Πριόβολου, η οποία αναφέρει ότι οτιδήποτε άλλο παραβιάζει το νόμο.

    Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η πλευρά του έλληνα εφοπλιστή «η Πρόσκληση Διενέργειας του Διαγωνισμού, όσο και ο Νόμος περί ειδικής διαχείρισης προβλέπουν ότι ο ειδικός διαχειριστής οφείλει απλώς να υποβάλει στο αρμόδιο δικαστήριο έκθεση περί αναφοράς του πλειοδότη, όπως αυτός προέκυψε από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, αιτούμενος την αποδοχή αυτής».

    «Στον ειδικό διαχειριστή, ο οποίος λειτουργεί ως υπάλληλος επί του πλειστηριασμού (βλ. ενδεικτικά τις διατάξεις των άρθρων 74 παρ. 3 και 75 παρ. 2) δεν επιτρέπονται κρίσεις περί του ευλόγου ή μη του προσφερθέντος τιμήματος, αλλά μόνο έκθεση περί του αποτελέσματος του διαγωνισμού», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

    «Επίσης, δεν προβλέπεται, ούτε στην Πρόσκληση, αλλά ούτε και στο Ν. 4307/2014, η δυνατότητα στους πιστωτές της ΕΝΑΕ ή σε άλλα πρόσωπα, να εκφράσουν άποψη σε σχέση με το προσφερθέν τίμημα ή τη σκοπιμότητα ολοκλήρωσης της μεταβίβασης. Οτιδήποτε άλλο παραβιάζει το νόμο.

    Η παραβίαση του νόμου ή η αλλαγή του είναι προφανές ότι αποτελεί πολύ αρνητικό μήνυμα προς άλλους ξένους επενδυτές, που παρακολουθούν τι γίνεται..»

    Υπογραμμίζει επίσης ότι η Ελλάδα πληρώνει πρόστιμο 7,2 εκατ. ευρώ για κάθε εξάμηνο μη συμμόρφωσης, που της έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από το 2012 τα εν λόγω πρόστιμα αθροιζόμενα ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ

    Τέλος επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια, έχουν ήδη πωληθεί από τον ειδικό διαχειριστή της ΕΝΑΕ σε διάφορους αγοραστές 116 στρέμματα των πρώην ναυπηγείων έναντι 4,1 εκατ. ευρώ.

    Άρα, τα λεγόμενα περί δήθεν αντικειμενικών αποτιμήσεων που έχει στα χέρια του ο διαχειριστής, είναι αβάσιμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Onex: Συμβολικού χαρακτήρα η προσφορά μας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Το παρασκήνιο της προσφοράς των €15 εκατ., η αξία βίαιης ρευστοποίησης και η επόμενη μέρα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά



    ΣΧΟΛΙΑ