• Ναυτιλία

    Η Ινδία αυξάνει συνεχώς τις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία

    • NewsRoom


    Ο συνολικός όγκος των εισαγωγών πετρελαίου από την Ινδία τον περασμένο Ιανουάριο έφτασε τα 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και το μερίδιο από τη Ρωσία αυξήθηκε στο 27%.

    Η Ινδία εισήγαγε 1,4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από τη Ρωσία τον Ιανουάριο, δηλαδή η αύξηση είναι 9,2% από πέρυσι και αποτελεί ρεκόρ. Η Ρωσία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στην Ινδία, ακολουθούμενη από το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία .

    Αναλυτικότερα, ο συνολικός όγκος των εισαγωγών πετρελαίου από την Ινδία τον Ιανουάριο έφτασε τα 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και το μερίδιο από τη Ρωσία ανήλθε στο 27%. Η Ινδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο.

    Προηγουμένως, τα ινδικά διυλιστήρια σπάνια αγόραζαν ρωσικό πετρέλαιο λόγω του υψηλού κόστους, αλλά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ινδία αύξησε τις εισαγωγές πετρελαίου της από τη Ρωσική Ομοσπονδία λόγω των μεγάλων εκπτώσεων από τη Μόσχα .

    Εν τω μεταξύ, ο όγκος των εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράκ στην Ινδία τον Ιανουάριο επίσης αυξήθηκε κατά 11% από τον προηγούμενο μήνα και έφτασε στο υψηλό 7 μηνών των 983.000 βαρελιών την ημέρα.

    Τους πρώτους δέκα μήνες του οικονομικού έτους (Απρίλιος έως Ιανουάριος), το Ιράκ έγινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας. Η Ρωσία ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία.

    Το μερίδιο του πετρελαίου που εισάγεται από τη Μέση Ανατολή έχει πέσει στο ιστορικό χαμηλό του 48% λόγω των αυξημένων προμηθειών από τη Ρωσία.

    Διαβάστε επίσης:

    Latsco (Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης): Παρήγγειλε άλλα δύο πλοία αξίας 195 εκατ. δολαρίων

    Κέρδη 2,1 δισ. δολαρίων είχαν 8 εισηγμένες ελληνόκτητες ναυτιλιακές εταιρείες το 2022!



    ΣΧΟΛΙΑ