• Ναυτιλία

    Η γερμανική Hapag-Lloyd θα συνεχίσει να αποφεύγει το Σουέζ για άλλη μια εβδομάδα

    • NewsRoom


    Η γερμανική Hapag-Lloyd θα συνεχίσει να εκτρέπει τα πλοία της μακριά από τη Διώρυγα του Σουέζ και γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας για λόγους ασφαλείας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters.

    «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση καθημερινά, αλλά θα συνεχίσουμε να δρομολογούμε τα πλοία μας μέχρι τις 9 Ιανουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πέμπτης μεγαλύτερης γραμμής μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, απαντώντας σε ερώτηση.

    Η εταιρεία θα αποφασίσει εκείνη την ημέρα εάν θα συνεχίσει ή όχι την αλλαγή δρομολόγησης των πλοίων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνεδρίασης της επιτροπής κρίσεων.

    Όπως οι ανταγωνιστές, η Hapag-Lloyd προσπαθεί να αποφύγει την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας αφού η μαχητική ομάδα Χούθι της Υεμένης άρχισε να στοχεύει εμπορικά πλοία, διακόπτοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

    Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα πλοία του Hapag-Lloyd δέχτηκε επίθεση κοντά στην Υεμένη στις 15 Δεκεμβρίου.

    Οι συναλλαγές Ανατολής-Δύσης απαιτούν περισσότερο χρόνο και συνεπάγονται περισσότερα έξοδα, καθώς χρειάζεται να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής μέσω της εναλλακτικής διαδρομής και οι φορείς εκμετάλλευσης έχουν χρεώσει επιπλέον χρεώσεις στους πελάτες.

    Η Maersk του Hapag-Lloyd θα αποφασίσει αργότερα την Τρίτη εάν θα συνεχίσει να στέλνει πλοία μέσω της Διώρυγας του Σουέζ ή θα τα ανακατευθύνει, μετά από επίθεση το Σαββατοκύριακο σε ένα από τα πλοία της στην περιοχή μετά την οποία διέκοψε όλα τα δρομολόγια στην Ερυθρά Θάλασσα για 48 ώρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπαγκλαντές: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε νομπελίστα για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας

    Την Παρασκευή (5/1) το ΔΣ της Super League για εκλογή νέου προέδρου

    Φάμελλος: Πίσω από τα χρώματα των τιμολογίων ρεύματος κρύβεται η αισχροκέρδεια της αγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ