• Ναυτιλία

    Οι Έλληνες εφοπλιστές πούλησαν και αγόρασαν 262 πλοία συνολικής αξίας 5,7 δισ. δολ. στο 6μηνο

    Έλληνες εφοπλιστές


    Οι Έλληνες εφοπλιστές παραμένουν πρώτοι στις πωλήσεις πλοίων και βεβαίως πρώτοι στις αγορές πλοίων από «δεύτερο χέρι».

    Από την αρχή του έτους έως τις 26 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ναυλομεσιτικός οίκος Allied οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 145 πλοία και κατέβαλαν 3.065,2 δισ. δολάρια, ενώ εισέπραξαν 2.667,9 δισ. δολάρια από την πώληση 117 πλοίων.

    Επισημαίνεται ότι οι «Γκρικς» αγοράζουν κυρίως δεξαμενόπλοια, δεδομένου ότι από τα 145 πλοία που αγοράστηκαν τα 78 πλοία είναι τάνκερ.

    Όμως, παρατηρείται ότι πώλησαν 17 πλοία μεταφοράς κοντέινερ, ενώ αγόρασαν μόνο τρία. Αυτό σημαίνει ότι από την πώληση των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατοχύρωσαν τεράστια κέρδη από τις υπεραξίες των πλοίων, από την αύξηση των τιμών.

    Συνολικά, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν 994 και ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 21.148,2 δισ. δολάρια. Με άλλα λόγια, σχεδόν ένα στα τέσσερα πλοία που αγοράστηκαν και πουλήθηκαν συμμετείχαν Έλληνες εφοπλιστές.

    Δεύτεροι στις αγορές είναι οι Κινέζοι με 111 πλοία, οι εφοπλιστές της Σιγκαπούρης με 35 πλοία, οι Ελβετοί με 35 πλοία, οι Γερμανοί με 30 πλοία και οι Τούρκοι με 26 πλοία.

    Διαβάστε επίσης:

    Κάθε ημέρα αγοράζουν ή πουλούν και ένα πλοίο οι Έλληνες εφοπλιστές – Στο εξάμηνο ο τζίρος σε αγοραπωλησίες έφτασε σε 5,2 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ