• Ναυτιλία

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Πούλησε πλοίο με κέρδος 5 εκατ. δολαρίων και εξασφάλισε έσοδα 1,5 εκατ. δολαρίων από ναύλωση πλοίου

    Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas

    Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas, του Αριστείδη Πίττα, συμφώνησε να ναυλώσει το πλοίο EM Hydra 1.740 teu, ενώ επίσης πούλησε το πλοίο EM Astoria.

    Η ναύλωση του πλοίου αφορά περίοδο δέκα μηνών με δυνατότητα επέκτασης έως δώδεκα μήνες κατ’ επιλογή του ναυλωτή και με 13.000 δολάρια την ημέρα. Η ναύλωση θα συνεισφέρει στα ταμεία της εταιρείας περίπου 1,5 εκατ. δολάρια κατά την ελάχιστη συμβατική περίοδο αυξάνοντας την κάλυψη ναύλωσης  των πλοίων της Euroseas το 2024 σε σχεδόν 85%.

    Η εταιρεία υπέγραψε επίσης μνημόνιο συμφωνίας για την πώληση του πλοίου EM Astoria μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 2.788 teu.

    Το πλοίο κατασκευής 2004 θα πωληθεί για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Η πώληση συμφωνήθηκε μετά από αμοιβαίο τερματισμό της ναύλωσης του πλοίου περίπου οκτώ μήνες νωρίτερα.

    Η εταιρεία προβλέπει να έχει κέρδος από την πώληση του πλοίου 5,5 εκατομμύρια δολάρια και θα παραδοθεί τον Ιούνιο του 2024.

    Διαβάστε επίσης

    Λέσχη Χίων: Σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας των πλοίων

    Vago (CLIA): Τα κρουαζιερόπλοια στηρίζουν το 80% των ευρωπαϊκών ναυπηγείων

    Επεκτείνεται στη Σιγκαπούρη η Optima Shipping Services του Δημήτρη Κούκα



    ΣΧΟΛΙΑ