• Ναυτιλία

    Επεκτείνεται στη Σιγκαπούρη η Optima Shipping Services του Δημήτρη Κούκα

    Δημήτρης Κουκάς

    Δημήτρης Κουκάς


    Η Optima Shipping Services, του βραβευμένου ναυλομεσίτη, Δημήτρη Κούκα, ανοίγει γραφεία και στη Σιγκαπούρη.

    Μάλιστα, η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο των εκεί Ναυτιλιακών εκδηλώσεων με ένα πάρτι.

    Επισημαίνεται ότι εταιρεία Optima Shipping Services, είναι η δεύτερη ελληνική ναυλομεσιτική εταιρεία που εγκαθίσταται στη Σιγκαπούρη.

    Σε δήλωση του στο TradeWinds ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτριος Κούκας, υπογράμμισε τα εξής:

    «Θέλουμε, με τη δύναμη της τοπικής γνώσης, να συνδέσουμε το κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο του κόσμου, με το μεγαλύτερο πλοιοκτήτη, που είναι η Ελλάδα».

    Η Σιγκαπούρη έχει γίνει το τέταρτο γραφείο της Optima εκτός Ελλάδας. Προηγουμένως, είχε ιδρύσει γραφεία στη Σαγκάη και στο Ντουμπάι πριν από περίπου είκοσι χρόνια και στην Κωνσταντινούπολη πριν από περίπου δέκα χρόνια.

    «Με κάθε ειλικρίνεια, έπρεπε να ήμασταν εδώ νωρίτερα», πρόσθσε ο Δημήτρης Κουκάς, ο οποίος τόνισε ότι η Optima θέλει το γραφείο της στη Σιγκαπούρη να είναι μια αυτόνομη ναυτιλιακή επιχείρηση, όχι απλώς ένα γραφείο αντιπροσωπείας των κεντρικών γραφείων.

    Το νέο γραφείο του Δημήτρη Κούκα, θα εστιάσει στα νεότευκτα, στις πωλήσεις και στις αγορές πλοίων, στις επισκευές και στην παροχή υποστήριξης στη χρηματοδότηση των πελατών της.

    Επικεφαλής της επιχείρησης στη Σιγκαπούρη είναι ο Winston Yuan, ένας έμπειρος στέλεχος του γραφείου της Optima στη Σαγκάη.

    «Ο Winston είναι μέλος της οικογένειας Optima για πολλά χρόνια και έχει αποδειχθεί πιστός και αξιόπιστος στο χειρισμό αυτής της θέσης», είπε ο Δημήτρης Κουκάς και πρόσθεσε:

    «Μπορεί να φέρουμε κάποιους Έλληνες μεσίτες, αλλά αυτό δεν είναι ανάγκη. Εμπιστευόμαστε την ομάδα μας εδώ στη Σιγκαπούρη».

    Η επιτελική ομάδα της Optima στα πέντε γραφεία της αποτελείται από 120 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 35 ναυλομεσιτών.

    Υπενθυμίζεται ότι η Lloyd’s List στην πρόσφατη δημοσίευση με τους κορυφαίους ναυλομεσίτες του κόσμου, συμπεριλαμβάνει στην 10η θέση, τον Δημήτρη Κουκά, της Optima Shipping Services.

    Ο Δημήτρης Κουκάς, είναι επίσης και πρόεδρος του Greek Shipping-Shipbroking Companies Association.

    Στην αναφορά με τους κορυφαίους ναυλομεσίτες η Lloyd’s List, επισημαίνει ότι η Αθήνα έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια ως έδρα μιας μεγάλης κοινότητας ναυλομεσιτών η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι η Optima Shipping Services, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουκά.

    Επίσης, τονίζει ότι «εδώ και πολύ καιρό προσφέρει μια πραγματική one-stop υπηρεσία στους πελάτες της, η Optima πρόσθεσε ένα γραφείο στη Σιγκαπούρη σε ένα υφιστάμενο δίκτυο που περιλαμβάνει κεντρικά γραφεία στη Αθήνα και τα καθιερωμένα γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι και Σαγκάη. Σημαντικό μέρος του πελατολογίου της Optima βρίσκεται εκτός Ελλάδας».

    Ο Δημήτριος Κουκάς, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, του Ομίλου Optima Shipping Services LTD με γραφεία σε Αθήνα, Σαγκάη, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη. Έχει πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρία στον κλάδο, παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και ισχυρό ιστορικό στην ναυπήγηση νέων πλοίων, αγοραπωλησίες παλαιών πλοίων και στις διαλύσεις, όπου κατάφερε να πουλήσει πάνω από 1000 πλοία μέχρι στιγμής στην καριέρα του ως μεσίτης.

    Το 2019 συνίδρυσε την Optima-X και το Enso XL Maritime Accelerator, έναν κόμβο Maritime Innovation στην Αθήνα. Ο Δημήτρης Κουκάς σπούδασε Ναυτική Μηχανική και Ναυτική Αρχιτεκτονική και συνέχισε με Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Ναυτιλία. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και υπηρέτησε τη θητεία του για ένα έτος ως βοηθός του Διοικητή στη Διοίκηση Υποβρυχίων όπου παρασημοφορήθηκε για τις Υπηρεσίες του και στη συνέχεια υπηρέτησε άλλο ένα έτος υπό τις διαταγές του Αντιναυάρχου Πολεμικού Ναυτικού.

    Κατά τη διάρκεια της καριέρας του σπούδασε παράλληλα και ενίσχυσε τις γνώσεις στο Harvard Business School, εστιάζοντας σε Private Equities και Venture Capital. Είναι επίσης συνιδρυτής και εκλεγμένος πρόεδρος στον Σύνδεσμο Ελληνικών Ναυτιλιακών-Ναυλομεσιτικών Εταιρειών και έχει προσκληθεί και ενεργεί ως Panelist Broker για το Baltic Exchange τα τελευταία 15 χρόνια. Επίσης, έχει ηγηθεί διαφόρων εταιρειών που σχετίζονται με τη ναυτιλία και ενήργησε ως συντονιστής σε διάφορα projects παρέχοντας λύσεις Turnkey σε επενδυτές που ήθελαν να ερευνήσουν ευκαιρίες ναυτιλίας. Είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου σε αρκετές εταιρείες που ενεργεί ως σύμβουλος.

    Ο Δημήτριος Κουκάς ασχολείται ενεργά με το Yachting με Commercially Managed και Chartered Mega Yachts και είναι πολύ ευαίσθητος σε θέματα όπως η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

    Η Optima International Shipbroking Services SA συστάθηκε το 1981 από τον Αντώνη Ρούσσο και από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της εξελίχθηκε σταδιακά σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ναυλώσεων στην αγορά του Πειραιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Neonyx Cruises: Η νέα εταιρεία κρουαζιέρας του Μάριου Ηλιόπουλου

    Μειωμένες οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο λόγω των συγκρούσεων στη Γάζα

    Λιμάνι Ηρακλείου: Αναμένονται 270 προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων με 250.000 επιβάτες



    ΣΧΟΛΙΑ