• Ναυτιλία

    Λέσχη Χίων: Σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας των πλοίων

    Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός, Μαρία Τριπολίτη, Μάρκος Τριπολίτης, Άκης Τσιριγκάκης, Αντώνης Τρακάκης

    Καπτ. Αντώνης Πιτσιλός, Μαρία Τριπολίτη, Μάρκος Τριπολίτης, Άκης Τσιριγκάκης, Αντώνης Τρακάκης


    Πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο αμφιθέατρο της Angelicoussis Group, από το Chios Marine Club και την Piraeus Marine Services S.A., μια από κοινού παρουσίαση για τις μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις προπέλες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κυρίως Διευθυντικά Στελέχη και Τεχνικοί Διευθυντές Ναυτιλιακών Εταιρειών καθώς και Μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων.

    O Πρόεδρος του Chios Marine Club καπτ. Αντώνης Πιτσιλός, καλωσόρισε τους καλεσμένους και τόνισε τη σπουδαιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας, της επίτευξης των στόχων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ για μείωση των εκπομπών ρύπων από τη ναυτιλία και τον παγκόσμιο αντίκτυπο αυτής.

    Η Διευθύντρια της Piraeus Marine Services S.A. Κυρία Μαρία Τριπολίτη, αφού καλωσόρισε τους διακεκριμένους καλεσμένους και προλόγισε την συζήτηση, προχώρησε σε παρουσίαση του προγράμματος και της θεματολογίας.

    Κατόπιν, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Piraeus Marine Services S.A. Κος Μάρκος Τριπολίτης, αφού απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό στα μέλη της ναυτιλιακής επιστημονικής κοινότητας που παρευρέθηκαν, τόνισε την αναγκαιότητα υιοθέτησης μέτρων Εξοικονόμησης Ενέργειας που πρέπει να τοποθετηθούν στα πλοία.

    Εξήγησε γιατί η αντικατάσταση της προπέλας είναι η πλέον ενδεδειγμένη αρχική ενέργεια προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης εκπομπών των ρύπων στη ναυτιλία, ειδικότερα σε περιπτώσεις που λόγω κανονισμών η μείωση ταχύτητας  υπερβαίνει το 10% της αρχικής ταχύτητας του σκάφους.

    Ακολούθησε ο Κύριος Αντώνης Τρακάκης, Technical Director, Marine του Ιταλικού Νηογνώμονα RINA ο οποίος προλόγισε την πρόταση που έχει αναπτύξει ο RINA για τα πλοία Dolphin57, σε συνεργασία με την Nautilus Energy Management.

    Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Nautilus Energy Management Corp. Κος Άκης Τσιριγκάκης, παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση που διαμορφώθηκε από κοινού με τον Ιταλικό Νηογνώμονα συγκεκριμένα για την σειρά πλοίων Dolphin57, εφαρμόσιμη όμως και σε άλλους τύπους πλοίων.

    Εξήγησε τη σημασία της τοποθέτησης  προπέλας και συνοδευτικών συσκευών, ως ένα βελτιστοποιημένο σε απόδοση σύνολο, να είναι το αρχικό βήμα στην πορεία συμμόρφωσης με τους νέους κανονισμούς. Πέραν της σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας, εξήγησε ότι ένα τέτοιο σύνολο, ως μόνιμη μετασκευή, επαυξάνει την αξία μεταπώλησης του πλοίου.

    Ακολούθησε μακρά συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος από τους παρευρισκόμενους, στον ευχάριστο χώρο που τους φιλοξένησε.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα «πράσινο» μοντέλο αεροπορικών μεταφορών

    TSMC: Άλμα κερδών έφεραν τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

    Μυτιληναίος: Η ΕΕ πρέπει να κινηθεί ταχύτερα στον τομέα της εξόρυξης



    ΣΧΟΛΙΑ