• Ναυτιλία

    Globus Maritime: 217% αυξήθηκαν τα έσοδα της εταιρείας

    Globus Maritime: 217% αυξήθηκαν τα έσοδα της εταιρείας

    Θάνος Φειδάκης


    Τα έσοδα της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας Globus Maritime Limited, του Γιώργου Φειδάκη, στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, αυξήθηκαν κατά 217% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020.

    Στο εννεάμηνο του 2021 τα συνολικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 4,8 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις ζημίες 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων για το εννεάμηνο του 2020.

    Τα συνολικά έσοδα στο 9μηνο ανήλθαν σε 24,751 δολάρια, έναντι 7,772 δολαρίων που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Το EBITDA για το 9μηνο του 2021 αυξήθηκε κατά περίπου 14,3 εκατομμύρια σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2020.

    Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, τα μετρητά και τα τραπεζικά υπόλοιπα και οι τραπεζικές καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων μετρητών, ήταν 67,9 δολάρια και στις 31 Δεκεμβρίου 2020, ήταν 21,1 εκατομμύρια δολάρια, Η αύξηση ήταν κατά 222%.

    Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, το σύνολο των ανεξόφλητων δανείων στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων μειώθηκε σε 33 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 37 εκατομμύρια δολάρια που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

    Επισημαίνεται ότι οι θυγατρικές εταιρείες της Globus κατέχουν και διαχειρίζονται εννέα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην, από τα οποία τα τέσσερα ήταν Supramax, ένα Panamax και τέσσερα Kamsarmax.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα είπε τα εξής:

    «Το τρίτο τρίμηνο του 2021 ήταν κομβικό για την εταιρεία μας, που σήμανε την επιστροφή στα κέρδη μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης των συνθηκών της αγοράς. Είμαστε ευχαριστημένοι που η αγορά μετατοπίστηκε σε υψηλότερες περιοχές και παρείχε ναύλους για τα σκάφη μας που δεν είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό. Παραμένουμε αισιόδοξοι για τα θεμελιώδη μεγέθη της προσφοράς και της ζήτησης της αγοράς βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε σε βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις spot για να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τη δυναμική της αγοράς. Αναμένουμε βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις και γενικά λαμβάνουμε υπόψη την αστάθεια που συνεπάγεται η εποχικότητα της αγοράς καθώς εξετάζουμε τις ευκαιρίες της αγοράς».

    Διαβάστε επίσης:

    OceanPal: Θεαματική πρεμιέρα για τη μετοχή της θυγατρικής της Diana Shipping στο Nasdaq

    Οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 343 και πούλησαν 219 πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ