• Ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου: Η επένδυσή μου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι μία ανταπόδοση στον Πειραιά

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Πηγή: Money Marine

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Πηγή: Money Marine


    «Είναι αδιανόητο η ναυτιλία της χώρας μας να μην έχει υποστηρικτικό ναυπηγικό τομέα» επεσήμανε χθες το βράδυ στη διάρκεια της κοπής της πίτας του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της τιμητικής του βράβευσης, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και πρόσθεσε: «Η επένδυση μου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι μία ανταπόδοση στον Πειραιά».

    Αναφερόμενος ο Γιώργος Προκοπίου στο θέμα των συνεργειών που μπορούν να αναπτυχθούν, τόνισε ότι «στόχος είναι η προσέλκυση στον Πειραιά ξένων ναυτιλιακών επιχειρήσεων μέσα από μία πολιτική που να ”φωτίζει” τις δυνατότητες κερδοφορίας και να διατηρεί τις εταιρείες της ναυτιλίας των Ελλήνων στον Πειραιά».

    Επίσης, με νόημα τόνισε ότι: «Στις επενδύσεις ένα και ένα δεν κάνουν δύο, αλλά τρία».

    Ο Γιώργος Προκοπίου, τιμήθηκε χθες από το ΕΒΕ Πειραιά για την προσφορά του στη ναυτιλία, παρουσία υπουργών και επιχειρηματιών και παραγόντων της οικονομικής ζωής του Πειραιά και της ναυτιλίας.

    Μέσα σε ένα συγκινησιακό κλίμα, ο εφοπλιστής αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στη φιλία του με τον Θανάση Μαρτίνο, που τον έπεισε να ασχοληθεί με τη ναυτιλία, για την αγάπη του για την ιστιοπλοΐα και για την πίστη του στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας για τον Γιώργο Προκοπίου είπε: «Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά το γεγονός ότι δεν προέρχεται από τον χώρο της ναυτιλίας. Είναι ένας άνθρωπος που ανοίγει δρόμους, ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκε με τα LNG carriers, και ο οποίος σήμερα εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια της Γερμανίας. Έσωσε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και έσωσε 100άδες θέσεις εργασίας τόσο στα ναυπηγεία όσο και σε δορυφορικές επιχειρήσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας στη μάχη για τα €370 εκατ. για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου

    Dynagas (Γιώργος Προκοπίου): Ναύλωσε πλοίο LNG και εξασφάλισε έσοδα 116 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ