• Ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου – Ιωάννης Μαρτίνος: Συνεργασία-έκπληξη στον κλάδο των τάνκερ

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    H Heidmar του Γιώργου Οικονόμου και η Signal Maritime Services του Ιωάννη Μαρτίνου συμφώνησαν σε μία συνεργασία, σύμφωνα με την οποία η Signal θα αναλάβει την εμπορική διαχείριση και των 18 τάνκερ aframax του Sigma Pool της Heidmar.

    Η Signal θα διαχειρίζεται τα τάνκερ χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα διαχείρισής της που είναι βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη και, σύμφωνα με την εταιρεία, της έχει αποφέρει με συνέπεια βελτιωμένα έσοδα από το 2018, όταν ξεκίνησε η λειτουργία της. Τα 18 τάνκερ εντάσσονται άμεσα στο Signal Maritime Aframax Pool.

    Η Signal θα συνεργαστεί επίσης με τη Heidmar βοηθώντας στη διαχείριση των πλοίων LR2 στο Sigma Pool, των suezmaxes στο Bluefin Pool και των VLCCs στο Seawolf Pool, με τα πλοία να παραμένουν στα pools όπου βρίσκονται σήμερα.

    «Η ψηφιοποίηση και η ενσωμάτωση είναι ένα ζήτημα στη σημερινή αγορά και μία αναγκαιότητα για να παράσχουμε καίριες και ανώτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας. Ο κλάδος των pools είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της τεχνολογίας της Signal με έναν αρκετά μεγάλο στόλο θα προσφέρουν το κατάλληλο μείγμα για ένα επιτυχημένο pool», δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου.

    Τέλος εποχής για τη Heidmar

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το TradeWinds, η Heidmar θα σταματήσει τη λειτουργία της μετά τον ερχόμενο Ιούνιο, με τους εργαζομένους της στα γραφεία σε Σιγκαπούρη, Λονδίνο και Κονέκτικατ να λαμβάνουν ήδη τις πρώτες ενημερώσεις για απολύσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο Pankaj Khanna. Ορισμένοι υπάλληλοι απολύθηκαν με άμεση ισχύ, ενώ άλλοι θα παραμείνουν στην εταιρεία έως τις 30 Ιουνίου που αναμένεται να παύσει η λειτουργία της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Matt Snedker, επί χρόνια επικεφαλής του γραφείου στο Λονδίνο, πλέον ανήκει στο δυναμικό της Athenian Tankers.

    Σημειώνεται ότι η Heidmar σήμερα διαθέτει στόλο 50 περίπου πλοίων, τα οποία ανήκουν σε 20 πελάτες της, όταν πριν από τρία χρόνια είχε περισσότερα από 100 πλοία. Εκτιμάται ότι, μετά τη συμμαχία με την Signal, πιθανόν ορισμένοι πελάτες της να αποχωρήσουν από τα pools της.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Οικονόμου απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Heidmar τον Ιούνιο του 2018, όταν εξαγόρασε το 49% της εταιρείας από την Morgan Stanley.



    ΣΧΟΛΙΑ