• Ναυτιλία

    Γιώργος Γιουρούκος: Μακροπρόθεσμη ναύλωση σε ελκυστική τιμή για την Global Ship Lease

    Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease

    Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Global Ship Lease του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου έκλεισε μακροπρόθεσμη συμφωνία ναύλωσης για ένα από τα containerships του στόλου της σε ελκυστική τιμή.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 8,600 teu πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων GSL Ningboκατασκευής 2004, το οποίο ναυλώθηκε για χρονική περίοδο τουλάχιστον 4 ετών, και συγκεκριμένα 48 έως 52 μηνών, με έναρξη της ναύλωσης τον Ιούλιο του 2023.

    Όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, με βάση του όρους της συμφωνίας, θα εξασφαλίσει μέσο ετήσιο EBITDA περίπου 16,6 εκατ. δολαρίων, το οποίο είναι κατά 3,1 φορές υψηλότερο σε σχέση με την υφιστάμενη ναύλωση του πλοίου που συμφωνήθηκε στα τέλη του 2020.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας το containership είναι τώρα ναυλωμένο για 28 μήνες στην Mediterranean Shipping Co (MSC) με ημερήσια ναύλα 22.500 δολάρια ημερησίως.

    Ο Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease, σχολίασε: «Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε αυτή τη ναύλωση για το πλοίο GSL Ningbo, με ελκυστικό ναύλο και πολυετή διάρκεια που καταδεικνύουν τη διατήρηση της δυναμικής της ναυλαγοράς.  Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία για ένα πλοίο θα πλησιάζει τα 20 έτη κατά την έναρξη της, είναι ενδεικτική όχι μόνο της προσδοκίας των πελατών μας ότι η ζήτηση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα παραμείνει ισχυρή, αλλά της αναγνώρισης ότι ένα παλαιότερης κατασκευής πλοίο υψηλών προδιαγραφών με καλή συντήρηση, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά και κατά την τρίτη δεκαετία λειτουργίας του».

    Παράλληλα επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ναύλωση βελτιώνει ουσιαστικά την κάλυψη των συμβολαίων της Global Ship Lease και την προβολή ταμειακών ροών, σύμφωνα με την συντηρητική πολιτική της εταιρείας για αποφυγή του κινδύνου και δέσμευση αξίας σε βάθος χρόνου.

    Η Global Ship Lease διαθέτει στόλο με 65 containerships, συνολικής χωρητικότητας 342,348 teu, εκ των οποίων τα 32 είναι Post-Panamax.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιώργος Γιουρούκος: Έσοδα 448 εκατ. δολαρίων για την Global Ship Lease



    ΣΧΟΛΙΑ