• Ναυτιλία

    Γιάννης Θ. Σαρρής: Διαχειρίζεται 22 πλοία με την Interunity και υποστηρίζει 100 πλοία με την Fleetwork

    Γιάννης Σαρρής, Ιδρυτής και CEO της Fleetwork

    Γιάννης Σαρρής, Ιδρυτής και CEO της Fleetwork


    Ο Γιάννης Σαρρής, είναι δεύτερης γενιάς εφοπλιστής. Από την φύση του ανήσυχο πνεύμα, δεν περιορίστηκε στη διαχείριση των είκοσι δύο πλοίων της ναυτιλιακής εταιρείας Interunity Management Corporation, που συνίδρυσαν τρεις φιλόδοξοι ναυτικοί.

    Από τις ανάγκες της ναυτιλιακής εταιρείας σκέφθηκε και δημιούργησε την εταιρεία Fleetwork, η οποία είναι σχεδίασε και υλοποίησε το πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό ΕRP που αξιοποίησε πλήρως τις λύσεις της Amazon Web Services (AWS) για να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες cloud, σε κάθε σημείο του κόσμου, όπου και αν βρίσκονται οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις και τα πλοία τους.

    Με αυτή την καινοτόμο εταιρεία υποστηρίζει σήμερα 100 πλοία που διαχειρίζονται διάφορες εταιρείες.

    Ο Γιάννης Σαρρής, είναι γιος του Θεαγένη Σαρρή, ο οποίος είναι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Interunity. Ο Θ. Σαρρής είναι διπλωματούχος Αρχιμηχανικός και εργάστηκε εν πλω με αυτή την ιδιότητα για πολλά χρόνια.

    Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στην τεχνική λειτουργία των LPG δεξαμενόπλοιων, όπως αποδεικνύεται από τις πολυάριθμες τεχνικές επιτροπές στις οποίες έχει συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια, όπως η Τεχνική Επιτροπή του Bureau Veritas (BV), η Τεχνική Επιτροπή της Det Norske Veritas (DNV).

    Το 1976, ο Θεαγένης Σαρρής στη στεριά πια, συνεργάστηκε με τον καπετάν Γιώργη Μάγκο κατά την ίδρυση της Naftomar Shipping. Το 1988 αποχώρησε για να ενταχθεί στο πλευρό του καπετάν Γιώργη Μάγκου στη διαχείριση της ναυτιλιακής εταιρείας Interunity.

    Οι γνώσεις και η καθοδήγησή του όλα αυτά τα χρόνια ήταν καθοριστικές για την εδραίωση της φήμης της Interunity και τη διαχείριση της ποιότητας στον κλάδο του φυσικού αερίου.

    Η Interunity είναι δημιούργημα, τριών Ελλήνων ναυτικών: Του Θεαγένη Σαρρή, που είναι αρχιμηχανικός εμπορικού ναυτικού και δύο πλοιάρχων εμπορικού ναυτικού. Του καπετάν Γιώργη Μάγκου και του καπετάν Τάκη Αγγελή, που σήμερα δεν είναι στη ζωή.

    Οι τρεις ναυτικοί, που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για αρκετά χρόνια σε διάφορες εταιρείες αποφάσισαν να πορευτούν μαζί και στη διαχείριση πλοίων.

    Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησαν ότι αν συνενώσουν τις γνώσεις τους και τις οικονομίες τους, από αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού και στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, θα γίνονταν οι ίδιοι πλοιοκτήτες.

    Έτσι πορεύτηκαν με το δόγμα “ισχύς εν τη ενώσει”, που αποτελεί το βασικό σύνθημα της εταιρείας.

    Η Interunity Management Corporation SA, που ιδρύθηκε το 1988, ειδικεύεται στο φυσικό αέριο και τα χημικά και σήμερα διαχειρίζεται 22 δεξαμενόπλοια φυσικού αερίου, προϊόντων, χημικών και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Η Interunity απασχολεί σήμερα περίπου 60 στελέχη παγκοσμίως στα γραφεία τεχνικής διαχείρισης στην Αθήνα και το Αμβούργο, καθώς και στο γραφείο υποστήριξης στην Οδησσό.

    Η δομή της εταιρείας αποτελείται από μια κύρια βάση τεχνικής διαχείρισης – η οποία λειτουργεί ως διαχειριστής για λογαριασμό τρίτων, με εξαιρετική φήμη – και ενεργεί για λογαριασμό των πλοιοκτητών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι ιδρυτικές οικογένειες.

    Ποιος είναι ο Γιάννης Σαρρής

    Ο Γιάννης Σαρρής είναι σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Interunity από το 2001 και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

    Το 2009 έγινε μέλος του Institute of Chartered Shipbrokers. Πριν από το ρόλο του στην Interunity, ο Γιάννης Σαρρής ολοκλήρωσε το πτυχίο του στα Οικονομικά (London School of Economics) και το μεταπτυχιακό του στη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά (Cass Business School) μετά τη στρατιωτική του θητεία στις Ισπανικές χερσαίες δυνάμεις.

    Το 2009, ο Γιάννης ίδρυσε τη Fleetwork, το πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό ERP που αξιοποιεί πλήρως τις λύσεις της Amazon Web Services (AWS) για να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες cloud όπου και αν βρίσκονται οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις και τα πλοία τους.

    Η Fleetwork, το δημιούργημα του Γιάννη Σαρρή, είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στο cloud ERP και θα παρουσιάσει στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα τις καινοτόμες λύσεις της για τη διαχείριση στόλου, στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2024 στις 3-7 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo.

    Σήμερα υποστηρίζει εταιρείες που διαχειρίζονται 100 πλοία, ενώ σύντομα ο αριθμός των υποστηριζομένων πλοίων θα φτάσει τα 300 πλοία

    Από το 2009, όταν δημιουργήθηκε από μία ταλαντούχα ομάδα με εξειδίκευση στη ναυτιλία και την τεχνολογία, η Fleetwork, 100% ελληνική εταιρεία, είναι το πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό ΕRP που αξιοποιεί πλήρως τις λύσεις της Amazon Web Services (AWS) για να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες cloud όπου και αν βρίσκονται οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις και τα πλοία τους, προσφέροντας έτσι πρωτοποριακές λύσεις προγραμματισμού και διαχείρισης επιχειρηματικών πόρων (Enterprise Resource Planning).

    «Κομμένο και ραμμένο» για τη ναυτιλία, το σύστημα ERP της Fleetwork εξασφαλίζει ασφαλή, αξιόπιστη, φιλική στον χρήστη και εξαιρετικά αποτελεσματική διαχείριση όλων των βασικών επιχειρηματικών διαδικασιών των ναυτιλιακών εταιρειών, από τα χρηματοοικονομικά, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού (HR), την τεχνική συντήρηση των πλοίων, τις υπηρεσίες, τις προμήθειες και άλλα.

    Η καινοτόμος προσέγγιση και το αποτέλεσμα της δουλειάς της Fleetwork είναι ο λόγος που έχει επιλέξει την Amazon Web Services για να προσφέρει cloud ERP για τη ναυτιλία και την εμπιστεύονται κάποιες από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα –και στον κόσμο– για τη διαχείριση του στόλου τους.

    Το σύστημα της Fleetwork είναι μια πρωτοποριακή λύση, που προσαρμόζεται σε κάθε πτυχή των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται τις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητές τους εύκολα και αποτελεσματικά, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στους βασικούς επιχειρηματικούς στόχους τους χωρίς να αναλώνονται σε ζητήματα καθημερινής διαχείρισης διαδικασιών.

    Αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και τη δύναμη των δεδομένων, η Fleetwork εξασφαλίζει αποτελεσματική διαχείριση όλων των διαδικασιών μιας ναυτιλιακής εταιρείας. Είτε η χρήση γίνεται από φορητούς ή σταθερούς υπολογιστές είτε από κινητές συσκευές, η πλατφόρμα της Fleetwork εξασφαλίζει σταθερή απόδοση και προσβασιμότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειρίζονται τον στόλο τους, να αναθέτουν εργασίες και να αναλύουν δεδομένα με μοναδική ευκολία, από το γραφείο, από την αποβάθρα ή και εν πλώ, φέρνοντας πραγματική επανάσταση στον τρόπο εργασίας των επαγγελματιών της ναυτιλίας.

    Το σύστημα ERP της Fleetwork έχει σχεδιαστεί για να αναπτύσσεται καθώς αναπτύσσονται και οι δραστηριότητες της ναυτιλιακής εταιρείας που υποστηρίζει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα σε διαρκώς αυξανόμενα δεδομένα, χρήστες και συναλλαγές, διασφαλίζοντας σταθερή απόδοση και επεκτασιμότητα όσο μεγαλώνουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και αλλάζουν οι ανάγκες της εταιρείας.

    Ο Γιάννης Σαρρής, ιδρυτής και CEO της Fleetwork, αναλύοντας τις δυνατότητες της εταιρείας του, επισημαίνει: «Καθώς η τεχνολογία “τρέχει” με ασύλληπτες ταχύτητες και τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις και λαμβάνουμε υπόψη όλα τα σχόλια των πελατών μας, προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι το σύστημά μας παραμένει η βέλτιστη λύση που ικανοποιεί τις ανάγκες τους στη διαχείριση πλοίων. Ως πρωτοπόροι στο cloud ERP στην Ελλάδα, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να “διαβάζουμε” τις τάσεις και τις εξελίξεις παγκοσμίως και, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες και τα εργαλεία αιχμής της τεχνολογίας, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, να προσφέρουμε άμεσα και –κυρίως– αξιόπιστα τεχνολογικά σύγχρονες λύσεις που καλύπτουν όχι μόνο τις σημερινές αλλά και τις αυριανές ανάγκες των πελατών μας».

    Σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της Έκθεσης Ποσειδώνια, η Fleetwork διοργανώνει την Πέμπτη 6 Ιουνίου Συνέδριο με τίτλο «The Cloud Shipping ERP Era is NOW», το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος στελεχών της ναυτιλίας που θέλουν να ενημερωθούν για τις τάσεις του αύριο, σήμερα.

    Η Fleetwork είναι μία 100% ελληνική εταιρεία, που δημιουργήθηκε το 2009 από μία αφοσιωμένη και ταλαντούχα ομάδα με εξειδίκευση στη ναυτιλία και την τεχνολογία. Είναι το πρώτο ελληνικό ναυτιλιακό ΕRP που αξιοποιεί πλήρως τις λύσεις της Amazon Web Services (AWS) για να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες cloud όπου και αν βρίσκονται οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις και τα πλοία τους.

    «Κομμένο και ραμμένο» για τη ναυτιλία, το ERP της Fleetwork έχει κατασκευαστεί και αναπτυχθεί με βάση τις αξίες που χαρακτηρίζουν την ομάδα της Fleetwork, αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και τη δύναμη των δεδομένων από το πλοίο ως την ακτή, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες της εταιρείας μία ασφαλή, αξιόπιστη και φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή, που τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στους βασικούς επιχειρηματικούς στόχους τους.

    Τα επιτυχημένα αποτελέσματα και η καινοτόμος προσέγγιση της Fleetwork τα τελευταία 15 χρόνια, είναι η δύναμη που ωθεί μερικές από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα να την εμπιστεύονται για τη διαχείριση του στόλου τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιες κινήσεις φέρνουν την επανεμφάνιση στα έργα απορριμμάτων

    Υπάτιος Μωσιάδης (Wattcrop-Macquarie): Ολιγοπώλιο η ελληνική αγορά ενέργειας – Λάθη στην αποθήκευση

    Ιουλία Τσέτη: Οι προτάσεις για βιομηχανική πολιτική, επενδύσεις, τιμές και μισθούς



    ΣΧΟΛΙΑ