• Ναυτιλία

    Για επιλεκτικές προσλήψεις καταγγέλλει η «Τρίαινα» – Σήμερα η συνάντηση του Παναγιωτόπουλου με τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

    ναυπηγεία σκαραμαγκά

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


    «Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θέλουμε εργασία. Δεν θέλουμε αργομισθίες.»

    Σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου του εργοστασιακού «η Τρίαινα» Ε. Μπαλογιάννη και του γενικού γραμματέα Σ. Παπαδή παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες «το γεγονός ότι καλούνται τμηματικά από το Πολεμικό Ναυτικό ονομαστικά ομάδες εργαζομένων για να αναλάβουν εργασία στο Ναυπηγείο, ενώ για όλους τους άλλους υπάρχει απαγόρευση εισόδου».

    Οι συνδικαλιστές επίσης τονίζουν: «Διαφωνούμε με την πρακτική αυτή. Έχουμε ζητήσει και απαιτούμε, όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν υπογράψει την ειδική συμφωνία με το Πολεμικό Ναυτικό να κληθούν να αναλάβουν εργασία.

    Για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού θέματος και για άλλα πολλά ζητήματα που έχουν προκύψει, έχει ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, η οποία και συμφωνήθηκε και θα γίνει σήμερα Παρασκευή.

    Επίσης, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έχουν θέσει προς το Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στο Ναυπηγείο το θέμα της τήρησης όλων των κανόνων και μέτρων ασφαλείας προκειμένου οι εργαζόμενοι να αναλάβουν εργασία.

    «Καθιστούμε τη διοίκηση του Ναυτικού Κλιμακίου ατομικά υπεύθυνη για την τήρηση όλων αυτών των μέτρων, ενώ θα ζητήσουμε και άμεσο έλεγχο για την ύπαρξη και την τήρηση των μέτρων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας», επισημαίνουν οι συνδικαλιστές της «Τρίαινας».

    Επισημαίνεται επίσης ότι συναντήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου και ο νομικός τους σύμβουλος Βασίλειος Πήττας, με τον ειδικό διαχειριστή κ. Σεφέρη, από τον οποίο ζητήθηκαν απαντήσεις για τα εξής θέματα:

    – Πότε αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση για την αναγγελία των πιστωτών. Η απάντηση ήταν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

    – Γιατί καθυστερεί η πληρωμή των κληρονόμων των θανόντων συναδέλφων που απεβίωσαν μετά τον Οκτώβριο του 2015 και θα έπρεπε ήδη να έχουν πληρωθεί. Η απάντηση ήταν ότι θα γίνει άμεσα.

    – Τέθηκε και πάλι το θέμα για την καταβολή αποζημιώσεων και στους εργαζόμενους που δεν είχαν υπογράψει σύμβαση με το ΠΝ τον Μάιο του 2014 και η εταιρεία τους διέγραψε από την δύναμη του Ναυπηγείου. Η απάντηση ήταν ότι αυτό θα κριθεί και θα αποφασιστεί στην διαδικασία της επαλήθευσης μετά την αναγγελία. Στο ίδιο στάδιο και με την ίδια διαδικασία θα κριθεί και κάθε άλλη απαίτηση που θα αναγγελθεί.

    – Τι γίνεται με τα ένσημα της περιόδου από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας μας, για την οποία περίοδο μας έχει καταβληθεί η διαφορά του 35%. Η απάντηση ήταν ότι προχωρούν οι διαδικασίες με τον ΕΦΚΑ και ότι το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου εκτιμά ότι θα εμφανίζονται στα ατομικά δελτία ασφάλισης του κάθε εργαζόμενου.

    – Πότε θα δοθούν στους εργαζόμενους οι βεβαιώσεις για τις αποδοχές που λάβαμε, για την εφορία. Η απάντηση ήταν ότι μέχρι τέλος Απριλίου το αργότερο.

    Το σωματείο με ανακοίνωση του, καλεί τους εργαζόμενους: «να είναι σε εγρήγορση γιατί τα προβλήματα που καθημερινά εμφανίζονται είναι πολλά, και θα πρέπει όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι στον κοινό μας αυτό αγώνα θα είστε όλοι παρόντες, και αν κάποιοι για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους επιλέξουν να απέχουν ή το χειρότερο να είναι απέναντι, θα λάβουν την απάντηση που τους ταιριάζει. Απομόνωση και απαξίωση».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ