• Ναυτιλία

    George Soros και Michael Burry: Αυξάνουν τις θέσεις τους στη ναυτιλία

    • Newsroom

    George Soros – Michael Burry


    Οι παγκοσμίου φήμης επενδυτές George Soros και Michael Burry αυξάνουν τις θέσεις τους στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους προχώρησαν σε επιπλέον αγορές μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών.

    Ο θρυλικός Michael Burry, που έγινε διάσημος όταν κέρδισε δισεκατομμύρια προβλέποντας την οικονομική κρίση του 2008 και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη γνωστή ταινία «Το μεγάλο Σορτάρισμα», υπερδιπλασίασε τη θέση του στην Scorpio Tankers και αύξησε τη συμμετοχή του στην εταιρεία μεταφοράς ξηρού φορτίου Golden Ocean Group κατά 32%.

    H εταιρεία του, Scion Asset Management, με έδρα την Καλιφόρνια, κατείχε στις 30 Ιουνίου 2021, 600.000 μετοχές της Scorpio Tankers, από 190.100 μετοχές στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC.

    Επίσης, στο τέλος του δευτέρου τριμήνου, στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονταν 700.000 μετοχές της Golden Ocean, αξίας περίπου 7,7 εκατ. δολαρίων.

    Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 η Scion αγόρασε μετοχές των εταιρειών Genco Shipping & Trading, Golden Ocean και Scorpio Tankers, σηματοδοτώντας την είσοδο του Burry στον κλάδο της ναυτιλίας.

    Ωστόσο, κατά το δεύτερο τρίμηνο, πούλησε και τις 354.711 μετοχές που κατείχε στη Genco, αναφέρει το tradewinds.

    Οι ναυτιλιακές μετοχές αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το 10% του χαρτοφυλακίου του Burry στις 30 Ιουνίου.

    Οι κινήσεις του Soros

    Από την πλευρά του ο George Soros επένδυσε στην αγορά ξηρού φορτίου αγοράζοντας μερικές μετοχές της Eagle Bulk.

    Το Soros Fund Management, του Ουγγροαμερικανού δισεκατομμυριούχου, διέθεσε κατά το δεύτερο τρίμηνο περίπου 786.000 δολάρια για την απόκτηση 16.618 μετοχών της ναυτιλιακής που έχει έδρα στο Κονέκτικατ.

    Νωρίτερα το 2021 κατέβαλε 39,3 εκατ. δολάρια για τo 2,75% των «senior unsecured convertible notes» της Golar LNG, οι οποίες λήγουν τον επόμενο χρόνο. Η τοποθέτηση του δεν είχε καμία μεταβολή το δεύτερο τρίμηνο, και εξακολουθεί να κατέχει 40,25 εκατ. τίτλους μετατρέψιμους σε μετοχές.

    Αντίθετα, ένα άλλο μεγάλο fund που κατέχει σημαντικές θέσεις στον κλάδο της ναυτιλίας, το Oaktree Capital Management, μείωσε τους τίτλους που κατείχε στην ίδια εταιρεία σε 4,6 εκατομμύρια, σχεδόν στους μισούς σε σχέση με αυτούς που κατείχε στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ