• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Michael Burry: Το “μεγάλο σορτάρισμα” του μεγαλοεπενδυτή στις μετοχές της Tesla

    • Bloomberg

    Michael Burry


    Ο Michael Burry, ο επενδυτής που έγινε διάσημος όταν κέρδισε δισεκατομμύρια προβλέποντας την οικονομική κρίση του 2008, αποκάλυψε ότι έχει σορτάρει τη μετοχή της Tesla, του Elon Musk.

    H εταιρεία του, Scion Asset Management, ήταν bearish έναντι 800.100 μετοχών, αξίας 534 εκατ. δολαρίων, της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις 31 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεφαλαιαγοράς. Έχει, δηλαδή, το δικαίωμα να πουλήσει μετοχές της Tesla κατά το προσεχές διάστημα.

    Η μετοχή της Tesla έκλεισε σε ιστορικό υψηλό στις 26 Ιανουαρίου, στα 883,09 δολάρια, μετά από ένα ετήσιο ράλι κατά τη διάρκεια του οποίου κατέγραψε κέρδη σχεδόν 700%. Ωστόσο, έχασε το 1/4 της αξίας της έως τα τέλη Μαρτίου ενώ βρίσκεται κατά 35% χαμηλότερα από το υψηλό που κατέγραψε τη Δευτέρα.

    Το στοίχημα του Burry εναντίον της Tesla δεν είναι το πρώτο. Όπως έγραψε ο ίδιος σε ένα tweet – το οποίο έχει πλέον διαγραφεί- στις αρχές Δεκεμβρίου, η εταιρεία του ήταν short στις μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Ο διαχειριστής του hedge fund συμβούλεψε επίσης τον Musk να πουλήσει μετοχές και να συγκεντρώσει κεφάλαια την περίοδο που ο τίτλος της εταιρείας βρίσκονταν σε «γελοία» επίπεδα, όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά.

    Η Tesla εμφάνισε κέρδη-ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο, χωρίς να έχει επηρεαστεί από την έλλειψη τσιπ στην παγκόσμια βιομηχανία, ενώ κέρδισε χρήματα και από το Bitcoin, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε στα τέλη Απριλίου. Ωστόσο, οι μετοχές της υποχώρησαν λόγω των υψηλών προσδοκιών που αντιμετωπίζει πλέον η εταιρεία.

    Μεταξύ των διαφωνιών που εξέφρασαν οι αναλυτές ήταν το γεγονός ότι η Tesla δεν προσέφερε συγκεκριμένες εκτιμήσεις σχετικά με τις παραδόσεις οχημάτων το 2021.

    Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πότε η Scion του Burry πόνταρε εναντίον της Tesla, σε ποια τιμή έκανε τα πονταρίσματα και πόσο πλήρωσε για αυτά. Σύμφωνα με το τριμηνιαίο ενημερωτικό της εταιρείας, είχε μία θέση αξίας 534 εκατ. δολαρίων, ποσό που πιθανώς προήλθε από τον πολλαπλασιασμό της τιμή της Tesla στις 31 Μαρτίου, με τον αριθμό των μετοχών που είχε ποντάρει η Scion.

    “Η Tesla έχει υποχωρήσει κατά 14% από το τέλος του πρώτου τριμήνου, οπότε οι τοποθετήσεις αυτές ήταν κερδοφόρες, αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα”, δήλωσε ο Steve Sosnick, επικεφαλής ανάλυσης της Interactive Brokers LLC.

    Η ιστορία του Burry κατά την οικονομική κρίση του 2008 έγινε ταινία, με τον τίτλο “Το μεγάλο Σορτάρισμα” και με τον ηθοποιό Christian Bale να υποδύεται τον μεγαλοεπενδυτή.

    Διαβάστε ακόμα:

    Wall Street: Στο -2% έκλεισε η Tesla μετά την αποκάλυψη της μεγάλης θέσης short του Michael Burry

    Elon Musk: Γιατί η Tesla ρευστοποίησε το 10% της επένδυσης που είχε κάνει σε Bitcoin

    «Παιχνίδια» δισεκατομμυρίων: Η Tesla αναστέλλει τις αγορές με bitcoin – Βουτιά για όλα τα κρυπτονομίσματα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ