• Ναυτιλία

    GasLog Partners (Πήτερ Λιβανός): Γιατί η Jefferies αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή – Κέρδη 30% σε ένα μήνα

    Peter Livanos- Πρόεδρος Gaslog

    Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος Gaslog


    Στην αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής της ναυτιλιακής GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, προχώρησε η Jefferies, λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και την ενίσχυση των ναύλων των LNG carriers.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή Randy Giveans, η GasLog Partners είναι πλέον μία από τις λίγες εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο που δραστηριοποιούνται αμιγώς στη μεταφορά LNG και η αναμενόμενη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος για το συγκεκριμένο κλάδο θα δώσει ώθηση στη μετοχή της.

    Ειδικότερα, η επενδυτική τράπεζα αναβάθμισε τη σύσταση της για τον τίτλο σε “buy” (αγορά) και αύξησε την τιμή στόχο κατά 1,5 δολάρια, στα 6,5 δολάρια.

    Σημειώνεται ότι ο τίτλος της ναυτιλιακής έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη τις τελευταίες 30 ημέρες, αφού από τα 4,23 δολάρια που διαπραγματεύονταν στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, έκλεισε χθες στα 5,48 δολάρια (+5,59%), καταγράφοντας κέρδη 29,55%.

    Ο αναλυτής της Jefferies, επισημαίνει ότι η εισηγμένη ναυτιλιακή έχει κλείσει χρονοναυλώσεις για όλο τον στόλο της μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 και έχει το 75% των ημερών κλειδωμένο για όλο το έτος, εξέλιξη που της δίνει τη δυνατότητα να πετύχει υψηλότερα ναύλα το επόμενο έτος.

    Παράλληλα επισημαίνει ότι οι πρόσφατες συμφωνίες της GasLog Partners συνδέονται με τους δείκτες της αγοράς, εξασφαλίζοντας στην εταιρεία πιο σταθερές ταμειακές ροές τις οποίες όπως έχει δηλώσει, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, μεταξύ άλλων, για την αποπληρωμή του χρέους της.

    Σύμφωνα με τον Giveans η GasLog Partners διαπραγματεύεται 30% κάτω από την καθαρή αξία ενεργητικού της.

    Πρόσφατα η ναυτιλιακή έκλεισε συμφωνία sale and leaseback με θυγατρική της China Development Bank για το πλοίο LNG GasLog Shanghaiχωρητικότητας 170,000 cbm και κατασκευής 2013, ύψους 120 εκατ. δολαρίων.

    Η GasLog Partners διαθέτει στόλο με 15 LNG carriers, μέσης χωρητικότητας περίπου 158,000 cbm.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ