• Ναυτιλία

    Γ. Σαραντίτης: Η νέα κίνηση της W Marine

    Ο εφοπλιστής και δικηγόρος Γιάννης Σαραντίτης


    Πελάτες της ελληνικής ναυτιλιακής W Marine, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Σαραντίτη, αγόρασαν το post-panamax Talia (χωρητικότητας 93.000 dwt, κατασκευής 2011), το οποίο σύμφωνα με ναυλομεσίτες άλλαξε χέρια την περασμένη εβδομάδα έναντι 17 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το deal επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νικόλας Τριανταφυλλάκης, δηλώνοντας ότι συμφέροντα που συνδέονται με την W Marine συμφώνησαν για την εξαγορά του πλοίου, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες με έδρα το Λονδίνο, η νορβηγική Ness Risan Partners εμπλέκεται στη συμφωνία, ενώ πηγές του TradeWinds αναφέρουν ότι η W Marine είναι ο κύριος επενδυτής σε μία νορβηγική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με σκοπό την ιδιοκτησία του πλοίου.

    Το Talia είναι κατασκευασμένο στα ναυπηγεία Taizhou Catic, τα ίδια όπου έχουν κατασκευαστεί τα τέσσερα από τα πέντε post-panamaxes που διαθέτει στον στόλο της η W Marine.

    Μάλιστα, μόλις πριν από δύο εβδομάδες η εταιρεία ενεργοποίησε την option που είχε για την παραγγελία ενός δεύτερου φορτηγού πλοίου χωρητικότητας 81,200 dwt, στο κινεζικό ναυπηγείο Taizhou Kouan Shipbuilding. Όπως ανέφερε ο Νικόλας Τριανταφυλλάκης, τα δύο πλοία αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο της W Marine το Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2020.

    Με την απόκτηση του Talia, o στόλος που διαχειρίζεται η W Marine ανέρχεται στα 11 πλοία, και αποτελείται από kamsarmaes και post-panamaxes, με τον Ν. Τριανταφυλλάκη να δηλώνει νωρίτερα φέτος ότι στόχος της εταιρείας είναι να έχει έναν ομοιογενή στόλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Τσάκος: Πρώτο «μπάρκο» για τους μαθητές του μη κερδοσκοπικού Επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Χατζηιωάννου: Ο κρίσιμος Ιούλιος του 2015, η… βουτιά στην πισίνα και η μετεγκατάσταση στην Κύπρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Αλλαγή πλεύσης για τη Navios Containers. Τα νέα σχέδια για την εισαγωγή των μετοχών της στο Nasdaq



    ΣΧΟΛΙΑ