• Business

    Α. Φράγκου: Αλλαγή πλεύσης για τη Navios Containers. Τα νέα σχέδια για την εισαγωγή των μετοχών της στο Nasdaq

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Την αναβολή της δημόσιας εγγραφής των μετοχών της Navios Containers, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, και την αναζήτηση εναλλακτικού τρόπου εισαγωγής των μετοχών της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αποφάσισε η διοίκηση της ναυτιλιακής.

    Σε ανακοίνωση της η εταιρία διευκρίνισε ότι εξετάζει πλάνο για την απευθείας εισαγωγή των τίτλων της στην αμερικανική αγορά, στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει.

    Παράλληλα, η Navios Containers ενημέρωσε ότι θα αιτηθεί στη νορβηγική αγορά OTC την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης των κοινών μετοχών της, από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018. Yπενθυμίζεται ότι η διαπραγμάτευση των τίτλων σταμάτησε στις 10 Σεπτεμβρίου μετά από επιθυμία της ίδια της ναυτιλιακής, λόγω της δημόσιας εγγραφής που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

    Η Navios Containers στόχευε στη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 121 εκατ. δολ. με τη διάθεση στο επενδυτικό κοινό 5.263.158 κοινών μετοχών της, σε τιμή μεταξύ των 18 και 20 δολαρίων ανά μετοχή.

    Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιούνταν για μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς ενός containership χωρητικότητας 6,800 TEU και κατασκευής 2006 από την μητρική Navios Maritime Partners, L.P., καθώς και την απόκτηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 10,000 TEU και κατασκευής 2011 από άλλη εταιρία.

    Σημειώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις από τις αρχές του έτους οι δημόσιες εγγραφές ναυτιλιακών εταιριών στην αγορά της Νέας Υόρκης, δεν είχαν την προσδοκώμενη κατάληξη και δεν ολοκληρώθηκαν. Πριν από λίγες ημέρες, η ναυτιλιακή Product Shipping του Έλληνα εφοπλιστή Σταμάτη Μόλαρη ανακοίνωσε επισήμως ότι αποσύρει τα σχέδιά της για ένταξη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, επικαλούμενη τις “δυσμενείς συνθήκες” στην αγορά.

    Επίσης, στα τέλη Ιουνίου 2018 και η GoodBulk του Michael Radziwill, ανέβαλε την προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή για την είσοδο των μετοχών της στην αγορά του Nasdaq, για τους ίδιους λόγους.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αδ. Πολέμης: Ένα ακόμη πλοίο της New Shipping στα διαλυτήρια

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Η Ελληνίδα που οδήγησε πέντε εταιρίες της στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η πορεία προς την κορυφή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Δράγνης: Τα νέα από τη Νότια Κορέα που έφεραν χαμόγελα στην Oceangold

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος Έλληνας εφοπλιστής παίρνει πίσω τα σχέδιά του για είσοδο στον Nasdaq



    ΣΧΟΛΙΑ