• Ναυτιλία

    Γ. Προκοπίου: Γιατί έκανε βουτιά η μετοχή της Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, επικεφαλής Dynacom


    Βροχή ρευστοποιήσεων έπληξε χθες τη μετοχή της Dynagas LNG Partners, μετά την απόφαση της διοίκησης της ναυτιλιακής, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, να προχωρήσει σε σημαντική μείωση του μερίσματος της.

    Συγκεκριμένα, οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με απώλειες 27,61% και διαμορφώθηκαν στα 2,91 δολάρια, καταγράφοντας νέο χαμηλό 52 εβδομάδων.

    Η πτώση, σύμφωνα με τον αναλυτή Randy Giveans της Jefferies, αποδίδεται στη μεγάλη περικοπή του μερίσματος της εταιρείας στα 0,062 δολάρια από 0,25 δολάρια που ήταν πριν.

    “Μπορεί η αγορά να περίμενε τη μείωση του μερίσματος, ίσως κατά το ήμισυ, αλλά σίγουρα αιφνιδιάστηκε με τη μείωση κατά 3/4”, επισήμανε ο αναλυτής.

    Σχολιάζοντας τη χθεσινή κάθετη πτώση της τιμής της μετοχής της Dynagas Partners, ο Giveans επισήμανε ότι ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα η αποτίμηση της είναι δίκαιη.

    “Αν τη συγκρίνουμε με τις αντίστοιχες ομοειδείς εταιρείες θα διαπιστώσουμε ότι κινείται στα ίδια επίπεδα”, τόνισε.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη μείωση μερίσματος που πραγματοποιεί η εταιρεία, καθώς πέρυσι περιέκοψε το μέρισμα της από τα 0,42 δολάρια στα 0,25 δολάρια.

    Από την πλευρά της η Dynagas επισήμανε ότι η νέα μείωση του μερίσματος θα τη βοηθήσει να χρηματοδοτήσει τα 250 εκατ. δολάρια που πρέπει να αποπληρώσει στο τέλος του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, ο αναλυτής της Stifel, Ben Nolan, επισήμανε ότι όταν η ναυτιλιακή αφήσει πίσω το θέμα του χρέους, μπορεί πλέον να αναπτύξει το στόλο της με οργανικές ροές ρευστού.

    dynagas LNG
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) “Clean Energy” της Dynagas LNG Partners είναι χωρητικότητας 149.700-cbm και κατασκευής του έτους 2007

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Παππάς: Η κίνηση της Star Bulk Carriers που θα συζητηθεί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ποιος μεγαλομέτοχος της Diana Shipping πούλησε μετοχές της εταιρείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Νεώριο Σύρου: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη δεξαμενή Panamax στην Ελλάδα

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ