• Ναυτιλία

    Γ. Κούστας: Η Jefferies αναβαθμίζει την Danaos και προβλέπει μέρισμα το 2020

    Κούστας

    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation


    Διανομή μερίσματος στους μετόχους της ναυτιλιακής Danaos Shipping,συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, εντός του 2020 προβλέπει η Jefferies, μετά την προσφορά μετοχών ύψους 54 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της εταιρείας από buy σε hold.

    Η αναβάθμιση αυτή ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς 9 εκατομμυρίων κοινών μετοχών έναντι 6 δολαρίων εκάστη, η οποία καλύφθηκε κατά 17 εκατ. δολάρια από την Danaos Investment, που ανήκει στον Γιάννη Κούστα. Τα τελικά έσοδα της προσφοράς ανήλθαν στα 56,5 εκατομμύρια δολάρια, μετά την αγορά επιπλέον μετοχών από τους αναδόχους της έκδοσης.

    «Η Danaos σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την προσφορά για εξαγορές πλοίων και εγκαταστάσεις scrubbers. Το σημαντικότερο, η άντληση κεφαλαίου επιτρέπει στην εταιρεία να επαναφέρει τις πληρωμές μερισμάτων, αρχής γενομένης από το 2020», αναφέρει σε σημείωμά του προς τους πελάτες της Jefferies ο αναλυτής Randy Giveans.

    Πάντως, παρά την αναβάθμιση, η Jefferies μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Danaos από τα 11 δολάρια στα 9 δολάρια, λόγω του αυξημένου αριθμού μετοχών που υπάρχουν στην αγορά μετά την προσφορά.

    «Πιστεύουμε ότι οι μετοχές της Danaos είναι υποεκτιμημένες και σύντομα θα αντανακλούν τον ισχυρό ισολογισμό της εταιρείας, τη σημαντική κάλυψη από ναυλώσεις και την πιθανή πληρωμή μερίσματος το 2020», εκτιμά ο Giveans, σύμφωνα με το TradeWinds.

    Στον ίδιο δρόμο πιθανόν να βαδίζει και η Diana Shipping του Συμεών Παληού, που σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής της, Ιωάννη Ζαφειράκη, θα εξετάσει το ενδεχόμενο επαναφοράς της διανομής μερισμάτων όταν η μετοχή της θα βρίσκεται σε δίκαια αποτίμηση.



    ΣΧΟΛΙΑ