• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Οι μέτοχοι αποφασίζουν για το deal της DryShips με την SPII Holdings

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Οι μέτοχοι της ναυτιλιακής DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, θα κληθούν να ψηφίσουν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου υπέρ ή κατά της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης της εταιρείας με την SPII Holdings, μία εταιρεία που ανήκει στον ίδιο τον Γιώργο Οικονόμου.

    Οι δύο πλευρές έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία από τις 18 Αυγούστου, στο πλαίσιο της οποίας η μετοχή της DryShips θα αποσυρθεί από τον δείκτη Nasdaq της Wall Street, και η SPII θα αποκτήσει όλες τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές έναντι 5,25 δολαρίων την καθεμιά, ένα ποσό 66% μεγαλύτερο από την τιμή της μετοχής της εταιρείας στις 12 Ιουνίου και 37% μεγαλύτερο από την τιμή της στις 16 Αυγούστου. Η προσφορά της SPII είναι επίσης κατά 31% περίπου υψηλότερη από την αρχική της προσφορά, που ήταν στα 4 δολάρια ανά μετοχή.

    Εφόσον η συγχώνευση εγκριθεί από τους μετόχους, η Sileo Acquisitions, θυγατρική της SPII, θα συγχωνευθεί με την DryShips, με τη νέα εταιρεία να διατηρεί την ονομασία DryShips και να λειτουργεί ως πλήρως θυγατρική εταιρεία της SPII.

    Σημειώνεται ότι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι κατείχαν μετοχές της DryShips στις 30 Αυγούστου. Η σύσταση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας προς τους μετόχους είναι να εγκρίνουν το deal.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι αναλυτές υποδέχθηκαν θετικά τη συμφωνία της DryShips με την SPII, καθώς στα 14 χρόνια της παρουσίας της στον δείκτη Nasdaq η DryShips στιγματίστηκε από καταγγελίες για την εταιρική της διακυβέρνηση, αγωγές από μετόχους και υπομνήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως σημειώνει το TradeWinds.

    Υπενθυμίζεται ότι η DryShips, της οποίας ο στόλος αποτελείται από 20 πλοία ξηρού φορτίου, ένα VLCC και 6 OSVs, έχει εξαγοράσει το σύνολο της Heidmar, η οποία διαχειρίζεται tanker pools.



    ΣΧΟΛΙΑ