• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Dryships με βελτιωμένη προσφορά – Ράλι για τη μετοχή της εταιρείας

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Τον πλήρη έλεγχο της ναυτιλιακής Dryships θα αποκτήσει ο βασικός της μέτοχος, εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος προχώρησε σε νέα βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά των εν κυκλοφορία μετοχών της, έναντι 5,25 δολαρίων έκαστη.

    Η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία για τη συγχώνευση της Dryships με την SPII Holdings, εταιρεία συμφερόντων του προέδρου και CEO της κ. Οικονόμου, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά των μετοχών με μετρητά.

    Σημειώνεται ότι η τιμή της εξαγοράς είναι υψηλότερη κατά 66% περίπου σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής κατά τις 12 Ιουνίου 2019, την τελευταία ημέρα πριν από την αρχική ανακοίνωση πρόθεσης της SPII για την απόκτηση όλων των κοινών μετοχών της ναυτιλιακής. Παράλληλα η προσφορά των 5,25 δολαρίων ανά μετοχή είναι κατά σχεδόν 31% υψηλότερη από την αρχική πρόταση εξαγοράς, τα 4 δολάρια ανά μετοχή.

    Μετά την εξέλιξη αυτή η μετοχή της εταιρείας εκτοξεύτηκε κατά 35,25% στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης και διαπραγματεύεται στα 5,18 δολάρια ανά μετοχή από 3,83 δολ. που ήταν στο προηγούμενο κλείσιμο.

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η DryShips είχε σχηματίσει μία ειδική επιτροπή από ανεξάρτητα μέλη, προκειμένου να εξετάσει την αρχική πρόταση του εφοπλιστή. Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής, να εγκρίνει τη συγχώνευση.

    Ο κ. Οικονόμου κατείχε μέσω της SPII ποσοστό 83,35% του μετοχικού κεφαλαίου της DryShips και αποκάλυψε την πρόθεσή του να πάρει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, στις αρχές του καλοκαιριού, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή είναι προς το συμφέρον της, καθώς θα έχει πλέον την ευελιξία να εστιάσει στη μακροχρόνια προοπτική της.

    H SPII θα εξαγοράσει 14,5 εκατομμύρια μετοχές της Dryships που δεν έχει στην ιδιοκτησία της και θα καταβάλει 71 εκατ. δολάρια, έναντι 57,9 εκατ. δολαρίων που προέβλεπε η αρχική προσφορά του εφοπλιστή.

    Η συγχώνευση, θα πρέπει να λάβει και την έγκριση των μετόχων της εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

     



    ΣΧΟΛΙΑ