• Ναυτιλία

    Γ. Γιουρούκος: Αλλαγή «πλεύσης» για την Technomar – Εστιάζει στα containerships

    Νέο φάρμακο στη μάχη κατά της COVID-19 – O Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος χρηματοδότησε μέρος της έρευνας

    Γιώργος Γιουρούκος


    Στην εξαγορά δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος, ο οποίος ηγείται της ναυτιλιακής εταιρείας Technomar Shipping.

    Σύμφωνα με Ευρωπαίους ναυλομεσίτες , τα boxships Rubina Schulte (χωρητικότητας 2.030-teu και κατασκευής 2005) και Philippa Schulte (χωρητικότητας 2.353-teu και κατασκευής 2007) εντάχθηκαν στον στόλο της Technomar και της Conchart Commercial.

    Το ποσό της αγοράς δεν έχει γίνει γνωστό, όμως σύμφωνα με την online πλατφόρμα παροχής ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue, το Rubina Schulte κοστολογείται στα 10 εκατ. δολάρια και το Philippa Schulte στα 7,9 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται πως και τα δύο containerships άνηκαν στον στόλο της Reederei Thomas Schulte, όπως και το Bodo Schulte (χωρητικότητας 4.253-teu και κατασκευής 2011), το οποίο τον περασμένο Δεκέμβριο εντάχθηκε στην Technomar.

    Οι συμφωνίες αυτές δείχνουν την προτίμηση του εφοπλιστή στα containerships τον τελευταίο χρόνο.

    Σημειώνεται πως μεταξύ του Μαΐου του 2016 και του Σεπτεμβρίου του 2017 ο κ. Γιουρούκος αγόρασε 15 bulk carriers, επενδύοντας πάνω από 100 εκατ. δολάρια.

    Τα περισσότερα πλοία σύμφωνα με το Tradewinds αγοράστηκαν μέσω πλειστηριασμών και ανήκαν σε πτωχευμένες γερμανικές εταιρείες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Morgan Stanley κόβει τα… φτερά των capesizes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aegean Marine Petroleum: Νέος CFO της εταιρίας o Παύλος Παπαγεωργίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Προκοπίου: Γιατί η Dynagas LNG Partners ψαλιδίζει τη διανομή μερίσματος



    ΣΧΟΛΙΑ