ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tο κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με τους κατασκευαστές της Naval Group προχώρησαν στην εγκατάσταση του ιστού κεραίων PSIM στη φρεγάτα FDI «Φορμίων».
Η καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας FDI του Ελληνικού Ναυτικού προγραμματίζεται για τις 4 Ιουνίου, στη Λοριάν της Βρετάνης.
Ο «Φορμίων», η νέα φρεγάτα FDI του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έπεσε την Τετάρτη στο νερό, ενώ ήδη μέρος του πληρώματός της έχει μεταβεί επί τόπου, παρακολουθώντας την πρόοδο των εργασιών.
Ο PSIM (Panoramic Sensor & Intelligence Module) με βάρος 150 τόνους και ύψος 42 μέτρα είναι ένας ολοκληρωμένος ιστός που φιλοξενεί διάφορους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και διακρίβωσης φίλιου ή εχθρικού στόχου (IFF), που παρέχει κάλυψη 360 μοιρών επιτρέποντας την έρευνα, εντοπισμό, ταξινόμηση και ιχνηλάτηση στόχων σε θάλασσα, ξηρά και αέρα.
Πέρα από τη φρεγάτα Φορμίων, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι δοκιμές στη φρεγάτα FDI «Κίμων», ενώ στο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να εκκινήσουν μετέπειτα και οι δοκιμές στην τρίτη κατά σειρά φρεγάτα FDI, τον «Νέαρχο».
Διαβάστε επίσης:
Αλουμύλ: Οι Γεώργιος και Ευαγγελία Μυλωνά πουλούν το 5% για τη βελτίωση του free float
Τσικαλάκης: Η Εστία Ναυτικών ανήκει στους ναυτικούς
Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Κέρδη 3 εκατ. δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Μενεγάκη: Τι απαντά στις φήμες χωρισμού από τον Μάκη Παντζόπουλο
- Motor Oil: Στις 23 Μαρτίου η πληρωμή των οφειλόμενων τόκων στους ομολογιούχους
- Νότια Κορέα: Βάζει για πρώτη φορά ανώτατο όριο στις τιμές καυσίμων λόγω Μέσης Ανατολής
- Μουντιάλ 2026: Αποσύρεται το Ιράν, ποια σενάρια εξετάζει η FIFA
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.