• Ναυτιλία

    Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Γιατί η Enesel πούλησε το τελευταίο VLCC της;

    Φίλιππος (αριστερά) και Αντώνης (δεξιά) Λαιμός, εφοπλιστές Enesel S.A. ναυτιλία

    Φίλιππος (αριστερά) και Αντώνης (δεξιά) Λαιμός, εφοπλιστές Enesel S.A.


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Enesel SA, της οποίας ηγούνται από κοινού οι εφοπλιστές Φίλιππος και ο Αντώνης Λαιμός, προχώρησε στην πώληση του τελευταίου VLCC του στόλου της.

    Ο λόγος για το tanker Spyros (χωρητικότητας 319.247-dwt και κατασκευής 2007) το οποίο πωλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι 34,65 εκατομμυρίων δολαρίων στη ναυτιλιακή εταιρεία Aeolos Management της οικογένειας Εμπειρίκου.

    Πάντως η Enesel SA δεν θα μείνει για πολύ καιρό χωρίς VLCCs στον στόλο της καθώς, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η εταιρεία είχε παραγγείλει τον Φεβρουάριο του 2017 από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI) δύο νέα VLCCs με options για την κατασκευή ακόμη δύο.

    Πέρυσι τον Μάιο έκανε χρήση της πρώτης option και τον Δεκέμβριο του 2017 επέστρεψε στις νοτιοκορεάτικες γιάρδες για να ασκήσει τη δεύτερη και τελευταία option, προσθέτοντας έτσι  4 νεότευκτα VLCC tankers στον στόλο της.

    Το πρώτο από τα tankers αναμένεται να παραληφθεί από τη ναυτιλιακή τον Ιούλιο του 2018, ενώ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους θα ακολουθήσουν ακόμη δύο. Το τελευταίο VLCC θα μπει στον στόλο της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2019.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Προκοπίου: Γιατί η Moody’s υποβαθμίζει το outlook της Dynagas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αλαφούζος: Δυναμικό come back στα μεγάλα τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ισμήνη Παναγιωτίδη: Νέα super αγορά από την Pavimar



    ΣΧΟΛΙΑ