• Ναυτιλία

    Εξώδικο της ΠΕΝΕΝ για την ακινησία πλοίων στα Πορθμεία

    • NewsRoom


    Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) υποστηρίζει ότι υπονομεύονται οι θέσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα και η κοινωνική ασφάλιση, ενώ οι Ναυτεργάτες «μεταφέρονται» στην ανεργία και γίνονται «μπαλαντέρ» στα χέρια των Πορθμειακών Ναυτιλιακών εταιριών οι οποίες καθορίζουν οι ίδιοι άλλα πλοία του στόλου τους με βάση τα συντεχνιακά τους συμφέροντα.

    Η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει επίσης ότι εκπροσωπεί το σύνολο των Ναυτεργατών καταστρώματος στα Πορθμεία της χώρας μας, στο εξώδικο της προς τις ναυτιλιακές εταιρείες και στο υπουργείο Ναυτιλίας και τονίζει για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεση της στο άρθρο 6 παράγραφος 3 α, 5 και 2 του Ν. 4948/2022 περί ακινησίας των πορθμειακών πλοίων.

    Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο φαλκιδεύονται βασικά Ναυτεργατικά δικαιώματα.

    Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής, υπογραμμίζει η ΠΕΝΕΝ, είναι η εικόνα των ακινησιών στη Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης και Διαποντίων Νήσων.

    Με την εξώδικη επιστολή μας, καταλήγει η ΠΕΝΕΝ, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Διοίκηση της και τα μέλη της το επόμενο χρονικό διάστημα θα θέσει όρους αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια σε αυτή την αντεργατική νομοθεσία διεκδικώντας την κατάργηση της.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ