F

Ναυτιλία

ΕΒΕΠ: Ψηφιακή ημερίδα για την συνεργασία ελληνικών επιχειρήσεων με επιχειρηματικούς εταίρους από την Γερμανία

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Βασίλης Κορκίδης

Βασίλης Κορκίδης. πρόεδρος ΕΒΕΠ


Στο πλαίσιο της ψηφιακής επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, πραγματοποιείται ψηφιακή ημερίδα, την 1η Ιουνίου σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, όπου δίνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις η ευκαιρία, να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς συνεργάτες και επιχειρηματικούς εταίρους από την Γερμανία.

Οι 14 γερμανικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών για την ναυπηγηκή βιομηχανία, τεχνολογίες περιβάλλοντος και επεξεργασίας και διαχείρισης νερού και απορριμμάτων καθώς και ψηφιακές λύσεις για όλο τον κλάδο με συστήματα παρακολούθησης και μέτρησης δεδομένων για την αποδοτικότερη διαχείριση στόλου και πόρων. Το ΕΒΕΠ είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων για περισσότερες πληροφορίες και σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε προσωπικά Online B2B Meetings, 20 λεπτών, στις 1 και 2 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης επισημαίνει:

«Η παγκόσμια ναυτιλία βρίσκεται σε ρότα εκσυγχρονιστικού μετασχηματισμού. Ψηφιοποίηση, επικοινωνίες, νέα υλικά, καύσιμα, μηχανικά μέρη και άλλες τεχνολογικές εφαρμογές συνθέτουν ένα πεδίο όπου ελληνικές και γερμανικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους μπορούν να δραστηριοποιηθούν αναπτύσσοντας πολυεπίπεδες συνέργειες, αξιοποιώντας γνώσεις και εμπειρίες σχετικές με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Εκ των στοιχείων, καθίσταται προφανής η έκταση του πεδίου δράσης μέσα στο οποίο καλούνται να συν-επιχειρήσουν ελληνικές και γερμανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των υποστηρικτικών προς την ναυτιλία τεχνολογικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων.

Η άριστη τεχνογνωσία των γερμανικών και, φυσικά, των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί, μέσα από τις συνέργειες, να προσδώσει νέα δυναμική, αξιοποιώντας το ταλέντο και τις «πατέντες» των ανθρώπων που υπηρετούν ουσιαστικά, από ένα άλλο μετερίζι, την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ναυτιλία. Με την εξάρτησή της από την τεχνολογία να αυξάνει, αλλά και τις απαιτήσεις της, επίσης, η εν λόγω ναυτιλιακή αγορά παρουσιάζει προκλήσεις και ευκαιρίες, τόσο μοναδικές, όσο πουθενά αλλού. Και η διοργάνωση αυτή είναι καθοριστική της διερεύνησης δυνατοτήτων εφαρμογής και των προοπτικών χρήσης νέων τεχνολογιών στη ναυτιλία, αλλά και για την ανάπτυξη διμερών συνεργασιών και δικτύωσης παρά ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Οι νέες προηγμένες τεχνολογίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία, θα μεταμορφώσουν, στο μέλλον, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των πλοίων, την ασφάλειά τους, τις εμπορικές και τις επιχειρησιακές επιδόσεις τους. Ουσιαστικά, καλούμαστε να υπηρετήσουμε τη ναυτιλία, άρα και το παγκόσμιο εμπόριο αφού δια θαλάσσης διακινείται σχεδόν το 90%, προωθώντας τεχνολογικά, ψηφιακά και όχι μόνο επιτεύγματα συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων της παγκόσμιας ναυτιλίας – ηγέτιδα δύναμη της οποίας είναι η ναυτιλία της χώρας, διασφαλίζοντας παράλληλα, τα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά που θα καταστήσουν την ρότα του εκσυγχρονιστικού μετασχηματισμού της ασφαλή.

Το Ε.Β.Ε.Π., με όχημα το Maritime Hellas, από την πλευρά των επιχειρήσεων στήριξης και εξυπηρέτησης της ναυτιλίας, επιθυμεί να είναι πρωτοπόρο στην ανάπτυξη και την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, με στόχο τη συμβολή για ασφαλέστερη, πιο έξυπνη και πιο «πράσινη» ναυτιλία. Ο Πειραιάς, στον οποίο έχουμε την χαρά να καλωσορίσουμε για μία ακόμη φορά την ημερίδα, έστω και ψηφιακά, είναι από τα σημαντικότερα λιμάνια επισκευής και εφοδιασμού, με πάνω από 800 υποστηρικτικές στη ναυτιλία επιχειρήσεις. Εδώ κτυπάει η καρδιά και εδώ αποφασίζει το μυαλό της μεγαλύτερης ναυτιλιακής δύναμης του κόσμου. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις ευκαιρίες. Ας τις αξιοποιήσουμε προς αμοιβαίο όφελος. Το ΔΣ του Ε.Β.Ε.Π. εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και καλές δουλειές στις ελληνικές επιχειρήσεις. Καλό επιχειρηματικό καλοκαίρι σε όλους».

Διαβάστε ακόμη:

Κορκίδης: Ο «επιταχυντής» αλλαγών που δημιούργησε η πανδημία ίσως λειτουργήσει και στα αντανακλαστικά της ΕΕ

Βασίλης Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Σωστή και δίκαιη η έκτακτη επιδότησης στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου

Κορκίδης: «Φιλί ζωής» σε χιλιάδες επιχειρήσεις το πάγωμα των οφειλών της πανδημίας προς το Δημόσιο μέχρι τέλος του έτους

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ