• Οικονομία

    Κορκίδης: Ο «επιταχυντής» αλλαγών που δημιούργησε η πανδημία ίσως λειτουργήσει και στα αντανακλαστικά της ΕΕ

    έμποροι κορκίδης

    Β. Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς


    «Η Σύνοδος Κορυφής του Πόρτο έδειξε πολιτική βούληση για περαιτέρω υλοποίηση της νέας κοινωνικής Ευρώπης» σημειώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, 9 Μαΐου.

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και μέλος της EuroCommerce Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:

    «Η Σύνοδος Κορυφής στο Πόρτο και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ίσως έλαβαν χώρα την πιο κατάλληλη στιγμή και έδωσαν μια μοναδική ευκαιρία να προβληματιστούμε σχετικά με τις αξίες, τους στόχους και τον τρόπο συνεργασίας των χωρών μελών της ΕΕ. Ίσως ήρθε η ώρα, να ξεκινήσει μια ευρωπαϊκή προσπάθεια με καλή πίστη και με ουσιαστικό έργο, που επιτέλους θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την υποστήριξη μας στη προσπάθεια να οικοδομηθεί μια νέα κοινωνική Ευρώπη, η οποία δεν θα αφήνει κανέναν πολίτη στο περιθώριο. Δήλωσε, πως η ανάκαμψη μετά την πανδημία, πρέπει να είναι διαφορετική χωρίς διακρίσεις, με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα και συνθήκες εργασίας. Επανέλαβε την ανάγκη του e-πιστοποιητικού εμβολιασμού και τάχθηκε υπέρ της άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων στις πατέντες των εμβολίων. Το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον της Ευρώπης, εκτός από διάλογο και προθέσεις, απαιτεί βούληση και ταχύτητα. Ο “επιταχυντής” αλλαγών που δημιούργησε η πανδημία, ίσως τελικά να λειτουργήσει και στα αντανακλαστικά της ΕΕ».

    Το ΕΒΕΠ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι οι φορείς εκπροσώπησης των επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη είναι έτοιμες να συνεισφέρουν και να ξεκινήσουν εποικοδομητικό διάλογο με όλες τις ομάδες της κοινωνίας. Εργοδότες και εργαζόμενοι είναι πεπεισμένοι ότι η Ευρώπη μπορεί να βελτιώσει την ευημερία των ανθρώπων της, στοχεύοντας σε μια δυναμική και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία.

    Η κύρια πρόκληση μπροστά μας είναι ο καθορισμός των σωστών επιλογών για την επίτευξη των στόχων στους διάφορους τομείς χωρίς συνέπειες για τους άλλους. Η συμμετοχή όλων θα δημιουργήσει την απαραίτητη πρόοδο με ρεαλιστικό τρόπο και θα συμβάλλει στη δημιουργία ευημερίας.

    Αυτό θα απαιτήσει κοινές προσπάθειες όσον αφορά την καινοτομία και την ψηφιοποίηση, τη δημιουργία δεξιοτήτων και την πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Αντίστοιχα αυτό απαιτεί ένα ρυθμιστικό περιβάλλον που μειώνει τις γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις και διασφαλίζει ίσους όρους για όλους τους τύπους και τα μεγέθη των επιχειρήσεων.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ