• Ναυτιλία

    Ευάγγελος Πιστιόλης: Γιατί μεταφέρει την Top Ships από το Nasdaq στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής


    Ο εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης μεταφέρει την εισηγμένη ναυτιλιακή του Top Ships από την αγορά του Nasdaq στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), σε μια προσπάθεια να αυξήσει την αξία των μετόχων της.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι μετοχές της αναμένεται να αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο NYSΕ κατά τη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου, διατηρώντας το ίδιο ticker, ΤΟPS. H κίνηση δεν θα έχει καμία επίπτωση τους επενδυτές, οι οποίοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, όπως διευκρινίζει.

    Ο Ευάγγελος Πιστιόλης, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Top Ships, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που εντασσόμαστε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και οι μετοχές μας θα διαπραγματεύονται μαζί με μερικές από τις πιο σημαντικές εταιρείες παγκοσμίως. Πιστεύουμε ότι η εισαγωγή στο NYSE  θα αυξήσει τη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους μας.»

    Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 13,33 δολάρια, με άνοδο 0,075%. H χρηματιστηριακή αξία της ναυτιλιακής ανέρχεται σχεδόν στα 62 εκατ. δολάρια. 

    Τον τελευταίο μήνα του 2023 ο Ευάγγελος Πιστιόλης και η οικογένεια του ανακοίνωσαν ότι αύξησαν το ποσοστό συμμετοχής τους στην εταιρεία στο 73%.

    Η Top Ships διαθέτει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στόλο με 10 eco τάνκερ, εκ των οποίων τρία MR2, πέντε suezmaxes και δύο VLCC.

    Στις 31 Δεκεμβρίου 2023, η εταιρεία είχε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών 40 εκατ. δολάρια.

    Πρόσφατα η ναυτιλιακή έκανε γνωστό ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της στα σκάφη αναψυχής. Όπως αναφέρει στα ενημερωτικά αρχεία που κατέθεσε στην SEC, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση μεριδίου σε εταιρεία που διαθέτει mega yacht 47 μέτρων, η οποία ανήκει σε θυγατρική του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Πιστιόλη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών: Εγκρίθηκε η δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για τα σχολεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας

    Γιάννης Κοτζιάς – Αλέξανδρος Παπαδημητρίου: Ναυτοσύνη και ανανέωση των πλοίων με πράσινα πλοία

    Κωστής Φραγκούλης (Franman): Η ελληνική ναυτιλία αποτελεί ένα παγκόσμιο success story



    ΣΧΟΛΙΑ