• Ναυτιλία

    Γιάννης Κοτζιάς – Αλέξανδρος Παπαδημητρίου: Ναυτοσύνη και ανανέωση των πλοίων με πράσινα πλοία

    • NewsRoom
    Πάνελ στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών με Κοτζιά και Παπαδημητρίου

    Πάνελ στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών με Κοτζιά και Παπαδημητρίου


    Ο Γιάννης Κοτζιάς, Πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Ναυλομεσιτών και Ιδρυτικός Συνεργάτης, Xclusiv Shipbrokers, στην Ελλάδα, ανέλυσε την προσφορά της ελληνικής ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, λέγοντας ότι αποτελεί σημαντικό μέρος της ελληνικής ταυτότητας, που προσφέρει υπερηφάνεια στην χώρα, αλλά και έμπρακτη υποστήριξη, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

    Κάνοντας λόγο για την «ναυτοσύνη» ως βασική αξία των Ελλήνων, πρόσθεσε ότι αυτή προσφέρει μία πολύ δυνατή «φωνή» για την Ελλάδα σε επίπεδο lobbying τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσφορά της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας σε επίπεδο υποτροφιών αλλά και σημαντικών φιλανθρωπικών ενεργειών.

    «Η ναυτιλία είναι προσαρμοστική και ανθεκτική. Ξέρουμε να προσαρμοζόμαστε και να αποφεύγουμε κρίσιμες αναταράξεις ακόμα και σε γεωπολιτικό επίπεδο», τόνισε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον.

    Την παράμετρο της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στη ναυτιλία ανέλυσε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Υπεύθυνος Στρατηγικής Ανάπτυξης GasLog, επισημαίνοντας ότι 80-90% του παγκόσμιου εμπορίου διακινείται από τον εμπορικό στόλο στις θάλασσες.

    Αφού ανέλυσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη χρήση του εμπορικού στόλου, τόνισε την ανάγκη για τη θέσπιση ξεκάθαρων όρων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις για την ανανέωση του στόλου με σύγχρονα πλοία χαμηλών εκπομπών ρύπων.

    Συντονίστρια του πάνελ ήταν η Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Navigator Shipping, στην Ελλάδα, η οποία περιέγραψε την αξία της προσφοράς της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μιλώντας για την γαλάζια οικονομία, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη προώθησης της σχετικής εκπαίδευσης και παιδείας, ιδιαίτερα όσον αφορά τη νέα γενιά, προκειμένου ο ελληνικός εμπορικός στόλος να παραμείνει στην κορυφή.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας: Υψηλής σημασίας για την Ελλάδα η ανάπτυξη εμπορευματικού διαδρόμου ευρωπαϊκού Βορρά-Νότου

    Πατέλης από Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το όραμα του πρωθυπουργού είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη

    ΕΕ-μεταρρύθμιση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής: Οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν βάσει επείγουσας διαδικασίας

     



    ΣΧΟΛΙΑ