• Ναυτιλία

    Ευ. Πιστιόλης: Η Top Ships προετοιμάζει το έδαφος για πώληση μετοχών

    Παρέλαβε νεότευκτο πλοίο η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη και ναυπηγεί άλλα δύο, ενώ πουλάει δύο δεξαμενόπλοια

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Το έδαφος για μία πιθανή πώληση μετοχών της προετοιμάζει η ναυτιλιακή Top Ships, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, μετά την παραλαβή του πιο πρόσφατου νεότευκτου πλοίου της από τα ναυπηγεία Hyundai Vinsahin Shipyard του Βιετνάμ.

    Η Top Ships έχει προσλάβει τη Maxim ως διαχειρίστρια μίας πιθανής πώλησης κοινών μετοχών ύψους ως και 14,25 εκατομμυρίων δολαρίων, αν αποφασίσει να αντλήσει κεφάλαια στο μέλλον, σύμφωνα με το TradeWinds. Πρόκειται για κινήσεις οι οποίες δεν είναι ασυνήθιστες για εισηγμένες εταιρείες, ενώ μέχρι στιγμής η Top Ships δεν έχει προχωρήσει σε κάποια έκδοση χρεογράφων.

    Η κίνηση αυτή έγινε γνωστή λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την παραλαβή ενός ακόμα νεότευκτου τάνκερ χωρητικότητας 50.000 dwt, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει την τριετή του ναύλωση από την Clearlake.

    Το πλοίο Eco Palm Springs, στο οποίο η Top Ships έχει μερίδιο 50%, είναι το ένατο πλοίο που είχε παραγγείλει ο Ευάγγελος Πιστιόλης στα ναυπηγεία Hyundai Vinsahin, με το δέκατο να αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη καλοκαιριού.

    Παράλληλα, ο Έλληναε εφοπλιστής μπήκε στα τέλη του περασμένου έτους και στην αγορά των suezmaxes, με την παραγγελία ενός νεότευκτου πλοίου στα ναυπηγεία Hyundai στη Νότια Κορέα.

    Ευάγγελος Πιστιόλης
    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Clarksons: Στα 105 δισ. δολ. η αξία του ελληνόκτητου στόλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Αγγελικούσης: Παραμένει στην κορυφή με αξία στόλου 7,6 δισ. δολ. Ποιοι εφοπλιστές ακολουθούν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην 7η θέση των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών εμπορικών λιμανιών ο Πειραιάς



    ΣΧΟΛΙΑ