• Ναυτιλία

    Ευ. Πιστιόλης: Αμερικανική εταιρεία απέκτησε το 10% της Top Ships

    Παρέλαβε νεότευκτο πλοίο η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη και ναυπηγεί άλλα δύο, ενώ πουλάει δύο δεξαμενόπλοια

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Μερίδιο που αγγίζει το 10% απέκτησε στην ελληνική ναυτιλιακή Top Ships, συμφερόντων του Ευάγγελου Πιστιόλη, μία εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

    Πρόκειται για την Intracoastal Capital, που αγόρασε 950.684 κοινές μετοχές της Top Ships, που δραστηριοποιείται στα τάνκερ, αποκτώντας μερίδιο 9,9% στην εταιρεία.

    Η Intracoastal, της οποίας ηγούνται οι Mitchell Kopin και Daniel Asher, έχει επενδύσεις σε άλλες 61 εταιρείες, εκ των οποίων οι περισσότερες κινούνται στον φαρμακευτικό τομέα, ενώ το χαρτοφυλάκιό της, σύμφωνα με τη Fintel, έχει συνολική αξία 179 εκατ. δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Top Ships παραμένει η Family Trading, μία εταιρεία που συνδέεται με τον Ευάγγελο Πιστιόλη και κατέχει 20,4 εκατομμύρια μετοχές ή το 70% της εταιρείας.

    Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή η Top Ships ενέγραψε 8,4 εκατομμύρια μετοχές της για πιθανή επαναπώληση. Πρόκειται, σύμφωνα με έγγραφο της εταιρείας προς την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, για μετοχές που κατέχουν οι Anson Investment Master Fund, CVI Investments, Hudson Bay Master Fund, Intracoastal Capital, KBB Asset Management και Sabby Volatility Warrant Master Fund.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Top Ships ανακοίνωσε μία πώληση μετοχών προερχόμενη από δικαιώματα προαίρεσης, μία  κίνηση που προκάλεσε δραματική πτώση της μετοχής της κατά 56%, ενώ στις 22 Αυγούστου η εταιρεία προχώρησε σε reverse split με λόγο 1 προς 20 προκειμένου να επαναφέρει την αξία της μετοχής της πάνω από το όριο του 1 δολαρίου, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την παραμονή της στο ταμπλό του Nasdaq.

    Χθες το βράδυ οι μετοχές της Τop Ships υποχωρούσαν στον Nasdaq κατά 16,21% και διαπραγματεύονταν στα 0,70 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ