Ναυτιλία

Επίσκεψη αξιωματούχων της Βασιλικής Ακαδημίας Άμυνας της Βρετανίας και εκπροσώπων της Βρετανικής Πρεσβείας στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής


Πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αξιωματούχοι της Βασιλικής Ακαδημίας Άμυνας της Βρετανίας (The Royal College of Defence Studies/RCDS) καθώς και εκπρόσωποι της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στο δίωρο πρόγραμμα ενημέρωσης/συνάντησης με Αξιωματούχους του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε παρουσίαση επί θεμάτων επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων καθώς και επίσκεψη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης –Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΣΕΔ-ΚΕΠΙΧ) όπου ενημερώθηκαν επί θεμάτων λειτουργίας των.

Η εν λόγω δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επισκέψεων της τρέχουσας εκπαιδευτικής σειράς της ανωτέρω Ακαδημίας σε χώρες του εξωτερικού (Overseas Study Tour 2022) και αποτελείτο από αντιπροσωπεία είκοσι (20) σπουδαστών (Ανώτατοι-Ανώτεροι Αξιωματικοί και πολιτικό/εκπαιδευτικό προσωπικό του RCDS) καθώς και από Αξιωματικούς προερχόμενους από δέκα ακόμα χώρες.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αργυράκης Ιωάννης, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας-Αστυνόμευσης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κοντιζάς Τρύφων, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, Πλοίαρχος Λ.Σ. Χριστιανός Γεώργιος καθώς και αντιπροσωπεία της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Safe Bulkers: Πού διατέθηκαν τα αντληθέντα κεφάλαια από την ΚΟΔ

Star Bulk: Κέρδη 170,3 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο – Τα μεγαλύτερα από το 2009ΣΧΟΛΙΑ