• Ναυτιλία

    Επαναγορά μετοχών από την Performance Shipping των Μιχαλόπουλου – Παληού αξίας 2 εκατ. δολαρίων

    Ανδρέας Μιχαλόπολος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπολος, CEO Performance Shipping


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping, στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος και πρόεδρος η Αλίκη Παληού γνωστοποίησε σχέδιο επαναγοράς μετοχών 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η ναυτιλιακή εταιρεία που διαχειρίζεται δεξαμενόπλοια σκοπεύει να επενδύσει και να επαναγοράσει έως και 2 εκατομμύρια δολάρια των υφιστάμενων κοινών μετοχών της, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 21% της κεφαλαιοποίησης αγοράς των υφιστάμενων κοινών μετοχών της.

    Ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Η αύξηση των επιτοκίων, η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα και η πρόσφατη τραπεζική κρίση έχουν επηρεάσει τις κεφαλαιαγορές και το βραχυπρόθεσμο κλίμα. Μετά την πρόσφατη εξέλιξη των τιμών της μετοχής, θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον των μετόχων μας να έχει η εταιρεία την ευελιξία να επαναγοράσει τις κοινές μας μετοχές ως μέρος της στρατηγικής κατανομής κεφαλαίου της. Δεδομένης της ισχύος του ισολογισμού μας και των εποικοδομητικών μακροπρόθεσμων προοπτικών της αγοράς δεξαμενόπλοιων, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε, μεταξύ άλλων μέσω εξαγορών μετοχών υπό κατάλληλες συνθήκες».

    Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών μπορεί να ανασταλεί, να τερματιστεί ή να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, το κόστος επαναγοράς μετοχών, τη διαθεσιμότητα εναλλακτικών επενδυτικών ευκαιριών, τη ρευστότητα ή οποιονδήποτε άλλο παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει το χρόνο και το ποσό των επαναγορών μετοχών.

    Τυχόν επαναγορές θα γίνονται κατά τη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης σε τιμές που θεωρούνται ελκυστικές και προς το συμφέρον τόσο της εταιρείας όσο και των μετόχων της, με την επιφύλαξη της διαθεσιμότητας μετοχών, των γενικών συνθηκών της αγοράς, της τιμής διαπραγμάτευσης της μετοχής, των εναλλακτικών χρήσεων κεφαλαίου , την ισχύουσα νομοθεσία περί χρεογράφων και την οικονομική απόδοση της εταιρείας, όπως αναφέρει η Performance Shipping σε ανακοίνωση της.

    Από τις 8 Μαρτίου 2023, η εταιρεία κατέχει και διαχειρίζεται οκτώ δεξαμενόπλοια Aframax, καθώς και ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο το οποίο η εταιρεία αναμένει να παραλάβει το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

    Διαβάστε επίσης

    Performance Shipping Inc. (Ανδρέας Μιχαλόπουλος-Αλίκη Παληού): Ρεκόρ κερδών 36,3 εκατ. δολαρίων για το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ