• Ναυτιλία

    Ενισχύει τον στόλο της η Castor Maritime του Πέτρου Παναγιωτίδη

    • NewsRoom


    Σε επέκταση του στόλου της, με την απόκτηση ενός panamax bulker ηλικίας 18 ετών, προχωρά η Castor Maritime.

    Όπως επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρεία, η Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη, συμφώνησε να προχωρήσει στην αγορά έναντι τιμήματος 6,7 εκατ. δολαρίων.

    Το πλοίο, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, ναυπηγήθηκε το 2001 στη Νότια Κορέα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία πώληση πλοίου τύπου panamax bulker και κατασκευής το 2001 που έχει γίνει γνωστή ήταν του Nirefs της Diana Shipping, το οποίο πωλήθηκε έναντι 6,71 εκατ. δολαρίων. Το συγκεκριμένο πλοίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Hyundai Samho Heavy Industries.

    Σύμφωνα με την εδρεύουσα στην Κύπρο Castor Maritime, το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους και, πιο συγκεκριμένα, εντός του τρίτου ή του τετάρτου τριμήνου.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του δεύτερου dry bulk carrier της εταιρείας μας, το οποίο, μέσα σε μια πολύ μικρή χρονική περίοδο, έρχεται να διπλασιάσει το μέγεθος του στόλου μας», ανέφερε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Castor, Πέτρος Παναγιωτίδης.

    Όπως είπε ο κ. Παναγιωτίδης, η εταιρεία εκτιμά ότι η συγκεκριμένη αγορά και προσθήκη στον στόλο της εταιρείας θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητα παραγωγής ρευστότητας της Castor, ενώ συνάδει με το γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής της ναυτιλιακής που είναι είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και στην αύξηση της αξίας για τους μετόχους.

    Το μοναδικό άλλο πλοίο της Castor, το Magic P (76.455 dwt, κατασκευής το 2004), είναι αυτήν την περίοδο ναυλωμένο προς 11.250 δολάρια/ημέρα.

    Το Magic P της Castor Maritime

     

    Η μετοχή της Castor βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο Nasdaq (ως CTRM), ενώ διαπραγματεύεται και στη νορβηγική OTC αγορά ως CASTOR.

    Σημειώνεται πως τα κέρδη της εταιρείας για το τελευταίο εξάμηνο, που έκλεισε στις 31 Μαρτίου, υπερδιπλασιάστηκαν, στα 332.411 δολάρια, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.



    ΣΧΟΛΙΑ