• Ναυτιλία

    Ενισχύεται και επεκτείνεται η Stena Line με την αγορά του ποσοστού και των δύο πλοίων από την Attica Group

    Stena Line

    Stena Line


    Ενισχύεται και επεκτείνεται η Stena Line με την αγορά του ποσοστού και των δύο πλοίων από την Attica Group

    Η Stena Line με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση του 49% των μετοχών της ακτοπλοϊκής εταιρείας Africa Morocco Link (AML), επεκτείνεται στις γραμμές της Μεσογείου και αποκτά δυναμική στις θαλάσσιες μεταφορές.

    Η AML έχει την έδρα της στην Ταγγέρη, εκτελεί ένα δρομολόγιο πορθμείων μεταξύ Tanger Med προς Algeciras, και αυτό το καλοκαίρι η εταιρεία θα ξεκινήσει επίσης μια νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Tangier Ville και Tarifa.

    Το πρώτο δρομολόγιο είναι ανοιχτό για πελάτες εμπορευμάτων και ταξιδιών και το δεύτερο δρομολόγιο θα είναι δρομολόγιο για επιβάτες και αυτοκίνητα.

    Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση από τις μαροκινές αρχές, όπως αποκαλύπτει η Stena σε ανακοίνωσή της.

    Ο Niclas Mårtensson, διευθύνων σύμβουλος της Stena Line, δήλωσε ότι «Πάντα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που θα μας κάνουν να διαρκέσουμε και να είμαστε ανθεκτικοί μακροπρόθεσμα.

    «Το στενό του Γιβραλτάρ είναι μια στρατηγική τοποθεσία για τους επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης καθώς και για το παγκόσμιο εμπόριο και ο όγκος των εμπορευμάτων στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της θετικής βιομηχανικής ανάπτυξης και του διεθνούς εμπορίου στο Μαρόκο.

    «Αυτές οι διαδρομές, τα λιμάνια τους και οι γύρω βιομηχανίες βρίσκονται υπό ανάπτυξη και αναμένεται να οδηγήσουν σε υγιή ανάπτυξη της αγοράς εμπορευμάτων τα επόμενα δέκα χρόνια. Είναι μια πολύ συναρπαστική περιοχή για να μπορείς να δραστηριοποιηθείς».

    Όπως επισημαίνει η εισηγμένη εταιρεία, η συμφωνία προβλέπει και την ταυτόχρονη πώληση των πλοίων Morocco Star και Highspeed 3, πλοιοκτησίας θυγατρικών του ομίλου και τα οποία συνδέονται με την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης αγοράς.

    Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα € 49 εκατ. ενώ το καθαρό κέρδος για τον Όμιλο της Attica Group αναμένεται να ξεπεράσει τα € 21 εκατ. και θα συμπεριληφθεί στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

    Η AML ιδρύθηκε το 2016 από την Attica Group και την Bank Of Africa, μία εκ των μεγαλύτερων τραπεζών του Μαρόκου. Η ΑΜL πέτυχε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εγκαθιδρυθεί ως ένας εκ των κυρίαρχων παικτών στην αγορά που δραστηριοποιείται.

    Διαβάστε επίσης:

    H Arkas Line ναυπηγεί τέσσερα πλοία κοντέινερ

    Attica Group: Πουλά με κέρδος 21 εκατ. τη συμμετοχή στην Stena Line

    Κοινή δράση λιμένων και ακτοπλόων – Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ