ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοινώνει ότι ήλθε σε δεσμευτική συμφωνία με τη Stena Line Holding BV, για τη μεταβίβαση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Μαροκινής εταιρείας Africa Morocco Link (AML), ποσοστού 49%, το οποίο κατέχει μέσω θυγατρικής της εταιρείας.
Η συμφωνία προβλέπει και την ταυτόχρονη πώληση των πλοίων Morocco Star και Highspeed 3, πλοιοκτησίας θυγατρικών του Ομίλου και τα οποία συνδέονται με την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης αγοράς.
Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα €49 εκατ. ενώ το καθαρό κέρδος για τον Όμιλο αναμένεται να ξεπεράσει τα € 21 εκατ. και θα συμπεριληφθεί στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου με την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Η AML ιδρύθηκε το 2016 από την Attica Group και την Bank Of Africa, μία εκ των μεγαλύτερων τραπεζών του Μαρόκου. Η ΑΜL πέτυχε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εγκαθιδρυθεί ως ένας εκ των κυρίαρχων παικτών στην αγορά που δραστηριοποιείται.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group κος Πάνος Δικαίος δήλωσε σχετικά: «Η συμφωνία για την πώληση της εταιρικής συμμετοχής της δραστηριότητας του Ομίλου στο Μαρόκο εντάσσεται στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για ανακατανομή των επενδυτικών κεφαλαίων προς την βασική δραστηριότητα του Ομίλου ενόψει των συνεχιζόμενων επενδύσεων προς τον εκσυγχρονισμό του στόλου και την πράσινη μετάβαση. Το τίμημα της συναλλαγής αποτυπώνει την επιτυχημένη πορεία της επένδυσης και τη συμβολή της στη δημιουργία αξίας για τον Όμιλο».
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τον όρο διαμόρφωσης και συμφωνίας επί των τελικών συμβατικών κειμένων, ενώ υπόκειται στη λήψη έγκρισης από την αρμόδια αρχή ανταγωνισμού του Μαρόκου.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση κατά του σχολικού εκφοβισμού την Τρίτη
Νέα Εξαγορά της PeopleCert στην Ινδία – Η τρίτη εξαγορά τους τελευταίους 14 μήνες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: Η Ελλάδα του 2030 δεν θα χτιστεί με «λεφτόδεντρα», αλλά με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις
- Ιρανικό τάνκερ «έσπασε» τον αποκλεισμό των ΗΠΑ – Κατευθύνεται προς Ασία με 1,9 εκατ. βαρέλια πετρελαίου
- Σοφία Ζαχαράκη για εθνικό απολυτήριο: Στόχος μας είναι ένα απολυτήριο που θα αποτελεί πραγματικό «διαβατήριο»
- Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Γιόχαν Βάντεφουλ την Δευτέρα στην Αθήνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.