• Ναυτιλία

    H Arkas Line ναυπηγεί τέσσερα πλοία κοντέινερ

    Arkas Line

    Arkas Line


    Η Arkas Line γνωστοποίησε την ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα ανεβάσουν τον στόλο της στα 53 πλοία.

    Η επένδυση της τουρκικής εταιρείας για την αγορά αυτών των μονάδων τελευταίας γενιάς είναι 240 εκατομμύρια δολάρια. Τα πλοία, θα έχουν οικολογικό σχεδιασμό και θα αυξήσουν τη χωρητικότητα σε TEU του στόλου σε 103.630. Η επένδυση δεν περιορίζεται στην επέκταση και ανανέωση του στόλου της εταιρείας Arkas αλλά αποτελεί ώθηση προς τη στρατηγική βιωσιμότητας της.

    Κάθε ένα από τα τέσσερα νέα πλοία θα μπορεί να μεταφέρει 4.300 TEU. Θα κατασκευαστούν από το κινεζικό ναυπηγείο Guangzhou Wenchong Shipyard (GWS) και θα αντιπροσωπεύουν τα πλοία μεγαλύτερης χωρητικότητας στον στόλο.

    Τα πλοία που θα εκμεταλλευτεί η Arkas Line έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του 2028.

    Κατασκευασμένα ως οικολογικά πλοία επόμενης γενιάς, θα υποστηρίξουν τη στρατηγική βιωσιμότητας του Arkas μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα. Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί χάρη στο σύστημα μέτρησης απόδοσης καυσίμου και την αυξημένη χωρητικότητα.

    Η Arkas Line, που εκτελεί εβδομαδιαία δρομολόγια στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Δυτική, τη Βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Ευρώπη, ενημερώνει με αφορμή τη βελτίωση του δικτύου της με νέα υπηρεσία προς τις ανατολικές ακτές της Αμερικής.

    Τις τελευταίες ημέρες έφτασε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης το Sine A, το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του τουρκικού θαλάσσιου μεταφορέα.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Group: Πουλά με κέρδος 21 εκατ. τη συμμετοχή στην Stena Line

    Κοινή δράση λιμένων και ακτοπλόων – Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας

    New Shipping: Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο πλοίο που κατέπλευσε σε λιμάνι της Ουκρανίας μετά την εισβολή



    ΣΧΟΛΙΑ