Ναυτιλία

Εμμανουήλ Τσικαλάκης (ΠΝΟ): Ανησυχούμε για τα κρούσματα στα πλοία

Συλλογική σύμβαση ανάλογη με αυτή που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της ΠΝΟ και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας συμφωνήθηκε με την Ένωση Εφοπλιστών των Πορθμείων.

Μανώλης Τσικαλάκης, γραμματέας της ΠΝΟ


Την ανησυχία της εκφράζει με επιστολή της προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τα κρούσματα που διαπιστώνονται στα πλοία.

Ειδικότερα ο γραμματέας της ΠΝΟ, Εμμανουήλ Τσικαλάκης, αφού τόνισε ότι με αφορμή τα πολλαπλά κρούσματα του κορονοϊού covid-19 κατά το τελευταίο δεκαήμερο σε πλοία της ακτοπλοΐας και την εύλογη ανησυχία που προκαλείται στο χώρο της Ναυτεργασίας, επισημαίνει: «Ήδη η Ομοσπονδία μας, μέσω του Ειδικού Τμήματος Επιθεώρησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου έχει έρθει σε επικοινωνία με τις Λιμενικές Αρχές και με την Υπηρεσία Υγειονομικού (ΥΥ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ζήτησε την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων και ενδεικνυόμενων μέτρων και την εφαρμογή των επιβαλλόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, για να προστατευθούν αποτελεσματικά, τόσο τα μέλη του πληρώματος, όσο και οι επιβαίνοντες κάθε πλοίου.

Η κρισιμότητα της όλης καταστάσεως και των περιστάσεων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και ολιγωρίας. Η Ομοσπονδία μας, ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και όλων των Αρμοδίων, για την αποσόβηση δυσμενέστερων επιπτώσεων για την προστασία όλων και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την λήψη και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων και θα πράττει ανάλογα, με τις ενδεικνυόμενες, σε κάθε περίπτωση παρεμβάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Simpson Spence Young: Ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος έρχεται στην Ελλάδα

Τα κορεατικά ναυπηγεία εξασφάλισαν το 37% των παγκόσμιων παραγγελιών το 2021- Το Κατάρ ναυπηγεί 100 πλοία LNG έως το 2027ΣΧΟΛΙΑ