• Ναυτιλία

  Χτυπήθηκε ελληνόκτητο πλοίο από δυο πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα

  • NewsRoom

  Φωτογραφία αρχείου


  Πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, το οποίο είναι ελληνόκτητο και πλέει υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, ανέφερε πως έγινε στόχος επίθεσης «με δυο πυραύλους» μέσα σε 20 λεπτά στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, ανακοίνωσε σήμερα βρετανική ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας.

  Η Ambrey, μια βρετανική ιδιωτική εταιρείας ναυτικής ασφάλειας, γνωστοποίησε ότι το πλοίο έγινε στόχος πυραύλων σε δύο ξεχωριστά περιστατικά μέσα σε 20 λεπτά και «φέρεται να χτυπήθηκε και να υπέστη υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά».

  «Το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», ανέφερε η εταιρεία Ambrey για το συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς δεκάδες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

  Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανέφερε πως έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης.

  Αργότερα, καθησύχασε με τη σειρά της, αναφέροντας πως παρότι το πλοίο έγινε στόχος δυο πυραύλων, δεν χτυπήθηκε, το πλήρωμα είναι σώο και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.

  Σύμφωνα με το tradewinds, το μόνο πλοίο που είναι ορατό από τα συστήματα εντοπισμού και παρακολούθησης των πλοίων και ταιριάζει με την περιγραφή αλλά και την τοποθεσία του bulker που δέχθηκε επίθεση, είναι το Star Iris, χωρητικότητας 76.500 dwt (κατασκευής 2004) — ένα panamax που ανήκει στην ναυτιλιακή Star Bulk Carriers.

  Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει το γεγονός.

  Διαβάστε ακόμη:

  Ερυθρά Θάλασσα: Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν 6 πυραύλους – Τρεις από αυτούς στο ελληνόκτητο πλοίο

  Alphaliner: Υπό κατασκευή 152 πλοία μεταφοράς κοντέινερ που θα κινούνται με μεθανόλη

  Το κόλπο του Γκριμάλντι για να μην πληρώνει το τέλος άνθρακα στην ακτοπλοΐα  ΣΧΟΛΙΑ