• Ναυτιλία

    Ελληνικών συμφερόντων φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα

    • NewsRoom
    Το πλοίο Zografia

    Το πλοίο Zografia


    Επίθεση δέχθηκε πριν από λίγο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο με 24 άτομα πλήρωμα,  έπλεε υπό σημαία Μάλτας και είναι ελληνόκτητο.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει έλληνας στο πλήρωμα.

    Το πλοίο «ZOGRAFIA» υπέστη μη σοβαρές ζημιές όταν χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις ναυτιλιακές εταιρείες.

    Το νέο χτύπημα έρχεται ένα μόλις 24ωρο μετά από επίθεση σε ακόμη ένα πλοίο.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, 15 Ιανουαρίου υπήρξε ένα ακόμη επεισόδιο στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς χτυπήθηκε ένα αμερικανικό Bulk carrier, σημαίας νήσων Μάρσαλ ενώ έπλεε 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν.

    Στο πλοίο, το οποίο ανήκει στην Eagle Bulk Shipping – μια αμερικανική εταιρεία την οποία έχει κάνει πρόταση απορρόφησης η Star Bulk  του εφοπλιστή Πέτρου Παππά –  ξέσπασε φωτιά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει θέμα βύθισής του.  Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    Η Eagle Bulk Shipping, με έδρα το Κονέκτικατ, επιβεβαίωσε πως ένα από τα πλοία της, το Gibraltar Eagle, δέχθηκε επίθεση νωρίτερα σήμερα, ενώ τόνισε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

    Διαβάστε επίσης

    Θεμιτός στόχος τα αμερικανικά πλοία λένε οι Χούθι, μετά την επίθεση σε πλοίο της Eagle Bulk – Παρακάμψτε την Ερυθρά Θάλασσα, προτρέπουν οι ΗΠΑ

    Σταμάτης Μόλαρης: Ο εφοπλιστής που βρίσκεται συχνά στο «μάτι του κυκλώνα» – Τα μεγάλα deal με Χατζηιωάννου, Αγγελόπουλο, Παναγιωτίδη

    Δεκαοκτώ μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες αποφεύγουν πλέον την Ερυθρά Θάλασσα



    ΣΧΟΛΙΑ