• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή πούλησε φορτηγό πλοίο ακριβότερα από την τιμή αγοράς

    ναυλαγορά ναυτιλία


    Μία άκρως επιτυχημένη και επικερδής κίνηση πραγματοποίησε στην αγορά ξηρού φορτίου η ναυτιλιακή New Vision, συμφερόντων του Άρη Μπαλταγιάννη. Ο εφοπλιστής έκλεισε συμφωνία για την πώληση φορτηγού πλοίου τύπου supramax σε τιμή υψηλότερη από αυτή που το αγόρασε πριν από δύο χρόνια.

    Ναυλομεσίτες υποστηρίζουν ότι η εταιρεία πούλησε το χωρητικότητας 56,000-dwt New Kosmos (κατασκευής 2005) σε μία άλλη ελληνική ναυτιλιακή, σε τιμή άνω των 11 εκατ. δολ. Μπορεί κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών το τίμημα να είναι λίγο χαμηλότερο από το αναμενόμενο, ωστόσο είναι αρκετά υψηλότερο από την τιμή αγοράς. Η New Vision απέκτησε το New Kosmos (πρώην Santa Elena) τον Ιούνιο 2016, έναντι 7,2 εκατ. δολ.

    Το πλοίο που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Mitsui Engineering & Shipbuilding θα περάσει ειδική επιθεώρηση τον Αύγουστο του 2020.

    Η New Vision είναι μία μικρή ναυτιλιακή και ο στόλος της αποτελείται από τρία supramaxes μέσης ηλικίας 10 ετών.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο απέκτησε το χωρητικότητας 58,0000-dwt πλοίο Caroline Victory (κατασκευής 2008), το οποίο εξαγόρασε από τη νορβηγική EGD Holdingfor στην τιμή των 13,8 εκατ. δολ. Το πλοίο μετονομάστηκε σε New Victory.

    Επίσης, το Νοέμβριο 2017 είχε πραγματοποιήσει μία ακόμη συμφέρουσα κίνηση, όταν πούλησε το πλοίο New Era (χωρητικότητας 53.000 dwt, κατασκευής 2003), έναντι 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην Akij Group με έδρα το Μπανγκλαντές. Σημειωτέον ότι η New Vision αγόρασε το πλοίο τον Ιούνιο του 2015 έναντι 8,5 εκατ. δολαρίων από τον εφοπλιστή Νικόλα Φραγκίστα.

    bulk ξηρό φορτίο ναυτιλία ναυλαγορά

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aρ. Πίττας: Η νέα κίνηση του εφοπλιστή στην αγορά ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης: Σκέψεις για νέες παραγγελίες από την Capital Gas

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Γιουρούκος: Μετά το super deal, συμφωνία για ναύλωση 4 πλοίων της Poseidon

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ