• Ναυτιλία

    Νέα κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου από την Kassian Maritime

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Με ένα νέο φορτηγό πλοίο ενισχύει το στόλο της η ναυτιλιακή Kassian Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Παππαδάκη.

    Σύμφωνα με την Allied Shipbroking η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με το ιαπωνικό ναυπηγείο Mitsui Engineering & Shipbuilding, για την παραγγελία πλοίου χωρητικοτητας 87,000 dwt, το οποίο θα παραλάβει το 2021.

    Το bulker πρόκειται να κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα ΙΜΟ Tier III, ενώ η τιμή του θα ανέλθει στα 36,5 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Kassian συνεργάζεται με το ναυπηγείο Mitsui, καθώς από το 1999 έχει παραγγείλει εκεί τουλάχιστον πέντε πλοία.

    Στο μεταξύ, στις αρχές Ιανουαρίου, η εταιρεία παρέλαβε το πλοίο Pacific Explorer (χωρητικότητας 177.500 dwt, κατασκευής 2007), το οποίο μετονομάστηκε σε Satori. Η Kassian το εξαγόρασε στα τέλη Οκτωβρίου έναντι περίπου 21 εκατ. δολαρίων.

    Στα μέσα του 2018, η Kassian Maritime απέκτησε ένα ακόμη capesize, το πλοίο Royal Chorale (χωρητικότητας 177.500 dwt, κατασκευής 2006) έναντι περίπου 22 εκατ. δολαρίων.

    Μετά τη νέα παραγγελία ο στόλος της ναυτιλιακής θα φτάσει στα 12 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, κατηγοριών από supramax μέχρι capesize, κατασκευής από το 2006 και μετά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:    Π. Παππάς: Τι συμβαίνει με πλοίο που αγόρασε η Star Bulk πριν από τέσσερις μήνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Γ. Οικονόμου: Ο εφοπλιστής επενδύει 350 εκατ. δολάρια σε scrubbers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Αλ. Προκοπάκης: Το φιλόδοξο project της Probunkers μπαίνει στο επόμενο στάδιο

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ