• Ναυτιλία

    Aρ. Πίττας: Η νέα κίνηση του εφοπλιστή στην αγορά ξηρού φορτίου

    Α. Πίττας: Σημαντικό deal από τη Euroseas για τη ενίσχυση του στόλου της

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής Euroseas


    Στην αγορά ενός φορτηγού πλοίου τύπου panamax προχώρησε η ναυτιλιακή Eurodry, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα.

    Πρόκειται για το πλοίο M/V Star of Nippon (το οποίο θα μετονομαστεί σε M/V Starlight), χωρητικότητας 75,845 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2004 σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στο τέλος Νοεμβρίου 2018.

    Αν και η Eurodry δεν έχει αποκαλύψει το τίμημα της συναλλαγής, σύμφωνα με ναυλομεσίτες ανήλθε στα 9,8 εκατ. δολ. Η ναυτιλιακή θα χρηματοδοτήσει την αγορά με μετρητά και δανεισμό.

    Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της EuroDry Ltd., σχολίασε: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ξεκίνησε η ανάπτυξη του στόλου της EuroDry Ltd με την εξαγορά του Star οf Nippon, ενός πλοίου που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα υπόλοιπα ιαπωνικά πλοία panamax που περιλαμβάνει ο στόλος μας αλλά και στα τρία νεότευκτα που διαθέτουμε, ένα ultramax και δύο kamsarmaxes. Πιστεύουμε ότι η αγορά ξηρού φορτίου θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για θετικές αποδόσεις κατά τα επόμενα χρόνια και γι’αυτό το λόγο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η EuroDry να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες προς όφελος των μετόχων μας.”

    EuroDry Ltd ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο, μετά την απόφαση του κ. Πίττα να προχωρήσει στην απόσχιση του στόλου ξηρού φορτίου από την εταιρεία Euroseas και να το μεταφέρει στη νέα ναυτιλιακή. Η Euroseas διατηρεί στο στόλο της τα containerships.

    Στόχος της κίνησης αυτή ήταν να δημιουργηθούν δύο ξεχωριστές επενδυτικές επιλογές, μία για την αγορά ξηρού φορτίου και μία για την αγορά εμπορευματοκιβωτίων, δίνοντας στους μετόχους την ευελιξία να προσαρμόσουν τις ανάλογα τις επενδύσεις τους.

    euroseas joanna
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Joanna” της Euroseas είναι χωρητικότητας 1.732-teu και κατασκευής του έτους 1999

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tsakos Columbia Managment: Πώς έγινε το ατύχημα του δεξαμενόπλοιου με τη νορβηγική φρεγάτα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης: Σκέψεις για νέες παραγγελίες από την Capital Gas

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Γιουρούκος: Μετά το super deal, συμφωνία για ναύλωση 4 πλοίων της Poseidon

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ