• Ναυτιλία

    Δρίτσας για το Ναυτικό Μουσείο στο Φάληρο: “Να ληφθεί υπόψη η έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής”

    Θοδωρής Δρίτσας

    Θοδωρής Δρίτσας


    Μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στην ίδρυση Ναυτικού Μουσείου στο Νέο Φάληρο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, αποσαφήνισε τη θέση του κόμματος υποστηρίζοντας τα εξής:

    “Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη: Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας με ένα μεγάλο παράρτημα διεθνών μουσειακών προδιαγραφών στο Φάληρο, με συγκέντρωση όρων περισσότερων σταθερών και πλωτών εκθεμάτων -είναι δυνατόν-, προστατευόμενα ρητά από τον αρχαιολογικό νόμο, υπό τον απόλυτο έλεγχο των δύο αρμοδίων κρατικών φορέων, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Υπουργείου Πολιτισμού” και πρόσθεσε:

    “Ένα μουσείο συνέχεια του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδας, της Ζέας, στα πρότυπα των μεγάλων ναυτικών μουσείων των ναυτικών χωρών και πρωτευουσών-λιμανιών της Ευρώπης, του Λονδίνου, του Ρότερνταμ, της Βαρκελώνης και άλλων. Όχι σε μία δήθεν ιστορική, στην πραγματικότητα εμπορική –μη με παρερμηνεύσετε- κατά το ήμισυ «Ντίσνεϊλαντ» που θα παριστάνει το μουσείο χωρίς να είναι”.

    Επίσης, ο Θοδωρής Δρίτσας, υπενθύμισε την αναφορά και σαφέστατη έκθεση επί του νομοσχεδίου αυτού της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, η οποία τονίζει:

    «Σε κάθε κατηγορία χρήσεων επιτρέπονται μόνον οι εκεί αναφερόμενες χρήσεις. Συνάγεται ότι με την ισχύουσα νομοθεσία καθιερούται το σύστημα της τυποποιήσεως των κατηγοριών χρήσεων γης. Κατά το σύστημα αυτό, η διενεργούσα τον πολεοδομικό σχεδιασμό διοίκηση δεν είναι ελευθέρα να αναμιγνύει στις χρήσεις γης νοθεύουσα τις ορισθείσες διά του διατάγματος κατηγορίες, αλλά οφείλει να επιλέγει για κάθε περιοχή μία κατηγορία χρήσεων με το περιεχόμενο το οποίο ορίζουν οι ως άνω διατάξεις».

    Τέλος ο Θοδωρής Δρίτσας ζήτησε να παγώσει το νομοσχέδιο και να επανεξεταστεί και να έρθει με πραγματικούς όρους.

    Διαβάστε επίσης:

    Trade Estates: Στο Χαλάνδρι το 8ο Εμπορικό Πάρκο της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ