• Ναυτιλία

    Dport: Αναλαμβάνει όλο το κόστος για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Σε πλήρη καταβολή της μισθοδοσίας αλλά και κάλυψη του κόστους των τεστ COVID – 19 θα προβεί η Dport, που διαθέτει τους εργαζόμενους που εργάζονται στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, για όσους συμμετείχαν την προηγούμενη εβδομάδα στην απεργία που είχε κηρυχθεί με αποτέλεσμα την έκθεσή τους σε πλήθος ανθρώπων χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

    Η εταιρεία ζήτησε από τους εργαζομένους αυτούς να παραμείνουν εκτός υπηρεσίας προληπτικά για λόγους αυξημένης ασφάλειας και προφύλαξης. Παράλληλα τους παρέχει τη δυνατότητα, εφόσον το θελήσουν, για δωρεάν διαγνωστικά τεστ, ώστε να προστατέψουν και τις οικογένειές τους και τους συναδέλφους τους, αλλά και να επιστρέψουν με ασφάλεια στην εργασία τους, ενώ για όσο διάστημα παραμείνουν εκτός εργασίας θα καταβληθεί πλήρως η μισθοδοσία τους.

    Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας προγραμματίζει τηλεδιάσκεψη με τους εργαζομένους προκειμένου να υπάρξουν σαφείς διευκρινήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

    Η συγκεκριμένη ενέργεια, αναφέρει η εταιρεία, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων εργαζομένων, επισημαίνει η Dport, δεν ξεπερνούσε τους 15, «συγχρωτίστηκαν όμως και με πλήθος άλλων ανθρώπων, άσχετων με το λιμάνι οι οποίοι προσέτρεξαν να τους συνδράμουν».

    Στη DPort Services «είναι δέσμευση η διασφάλιση της υγείας και η τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας των 2.200 εργαζομένων που απασχολούνται στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, ενώ είναι ηθική υποχρέωση όλων να μην επιτρέπεται καμία αμέλεια σε θέματα προσωπικής ευθύνης που πρέπει να διακατέχει εν μέσω υγειονομικής κρίσης, όλα τα μέλη της κοινωνίας. Η διοίκηση της DPort Services αλλά και οι εργαζόμενοί της αντιμετωπίζουν με απόλυτα υπευθυνότητα την υγειονομική προστασία του μεγαλύτερου λιμανιού της Μεσογείου, προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η εμπορική δραστηριότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως για να μην υπάρξει κανένα φαινόμενο ελλείψεων στην Ελληνική αγορά. Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες θα συνεχίσουν με αυτό το σκεπτικό μέχρι να καταφέρουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτή την τραγική συγκυρία».

    Λειτουργεί το λιμάνι

    Παράλληλα η εταιρεία επισημαίνει ότι: ‘Έχοντας τηρήσει κατά γράμμα όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και παίρνοντας μια σειρά από επιπλέον μέτρα προληπτικής προστασίας, η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες κατόρθωσαν να διατηρήσουν αδιάλειπτη μέχρι σήμερα τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά. Με την άψογη συνεργασία των σχεδόν 2.200 εργαζομένων της συνεχίστηκε αδιατάρακτα η προμήθεια της ελληνικής αγοράς με αγαθά πάσης φύσεως, καθώς από το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας διέρχεται περίπου το 90% των αγαθών».

    Η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ

    Από την πλευρά της πάντως η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος αλλά και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, εξέδωσαν ανακοίνωση που καταγγέλλουν: «πρακτικές που μετέρχονται συγκεκριμένοι εργοδότες με σκοπό να κάμψουν τους αγώνες και να υποβαθμίσουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ενώ παράλληλα εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους συναδέλφους των σωματείων ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά)

    Με ανακοινώσή της η ΕΝΕΔΕΠ, καταγγέλλει αποκλεισμό από την εργασία συνδικαλιστών με πρόσχημα «υποτιθέμενο συγχρωτισμό κατά τη διάρκεια συμβολικών κινητοποιήσεων στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας στις 26 Νοεμβρίου».

    «Καλούμε τους συγκεκριμένους εργοδότες να σταματήσουν τον εκφοβισμό και την υπονόμευση της δράσης των σωματείων και να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των σωματείων για διάλογο με στόχο ουσιαστικά μέτρα και την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

    Οι ειδήσεις σήμερα:

    DPort Services: Έκτακτα προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του εμπορικού λιμένα Πειραιά

    Δέσμη μέτρων κατά του κορονοϊού για τους 2.053 εργαζόμενους στις Προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ στο Λιμάνι του Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ